Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saade kör sitt eget race

/
  • I årets final av Melodifestivalen kom Eric Saade på en femteplats med låten

Publikfavorit sedan tonåren, men ständigt sågad av kritikerkåren.
Det är inget som Eric Saade ligger sömnlös över.
– Jag gör musik för mina fans, säger han.

Annons

På tisdag kväll är Eric Saade tillbaka i Sundsvall när han är huvudnumret på Sundsvall bjuder på Stora torget.

– Det kommer bli grymt. Senast spelade jag på Gatufesten och det är kul att få komma tillbaka även om den är nedlagd, säger han.

Sedan finalen av Melodifestivalen, där Eric Saade kom femma, har han både hunnit släppa singeln "Girl From Sweden" och spela klart första halvan av Sverigeturnén som nu nått Sundsvall. Han trivs med att vara ute på vägarna.

– Jag älskar att vara ute och spela. Jag har med mig ett åttamanna band och vi är som en stor familj, säger han.

Eric Saade har inte släppt ett album sedan 2013, så på turnén blir det en blandning av gamla hits och lite nyare material.

– Det är en blandning som folk gillar och vill ha. Men jag spelar en låt som inte är släppt än, säger han.

I drygt ett år har Eric Saade jobbat med ny musik. När eller i vilket format det kommer att släppas är inte klart, men han är tydlig med musiken har utvecklats mycket sedan han slog igenom

– Det är mycket mer levande nu, jag rör mig mer åt det funkiga hållet. Musiken jag skriver i dag låter inte alls som den jag skrev när jag var 19 år.

Att få publik till sina spelningar eller att sälja plattor har aldrig varit ett problem för Eric Saade, fansen har alltid funnits där. Men han har inte varit lika omtyckt bland musikkritiker.

– Det har inte varit många positiva recensioner. Men jag försöker inte anpassa mig efter dem. Min musik är för mina fans som lyssnar på den.

– Jag vet att jag inte släpper ifrån mig något som inte är av en viss kvalité. Om kritiker gillar det eller inte är en annan grej.

Eric Saade blickar framåt i stället för att älta gamla recensioner.

– Jag är väldigt mån om att fortsätta utveckla min musik. Sedan vill jag självklart att så många som möjligt tar del av den.

Mer läsning

Annons