Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schaffer bjuder på hela karriären

/
  • Janne Schaffer bjuder på en musikalisk resa på Södra berget den 15 november.

Janne Schaffer har många strängar på sin lyra.
Till Sundsvall kommer han för att visa upp sin musikaliska karriär.

Annons

Janne Schaffer har varit med länge och verkar inte slå av på takten. Den 22 november kan vi se honom i tv-programmet "Moraeus med mera", men innan dess kan man ta del av hans musik, den 15 november, på Södra berget i Sundsvall.

– Det kommer att handla om hur jag började. Från 1970-talets fusion till mitt möte med Bob Marley och det blir en hel del Ted Gärdestad. Jag har tyvärr en extra avdelning med Björn J:son Lindh för att hylla honom, säger Janne Schaffer och berättar att det givetvis kommer några "bananlåtar" också.

Janne Schaffer var under 1970-talet en del av Abbas resa till toppen. Gruppen firar i år att det var 40 år sedan "Waterloo" släpptes.

– Jag var med på säkert hälften av Abbas låtar och var med i melodifestivalorkestern. Jag kommer att dra en del storys om det. Jag hade turen och lyckan att få ha ett finger med i spelet.

Electric Banana Band är fortfarande aktuella och framför allt samarbetet med Lasse Åberg. I maj nästa år släpper de en sing-a-long-bok med bandets låtar.

De planerar även in en show i mars nästa år.

– Jag gillar Electric Banana Band för att det är ett forum för att underhålla och ett budskap. Det handlar om att värna miljön och om mobbning. Det är fantastiskt kul att hålla på, säger Janne Schaffer.

Mer läsning

Annons