Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sharks avslutar Hamnyran – har sajnats i USA

/

Sharks har seglat upp som en utmanare bland alla manliga dj:s. På lördagen avslutar de Hamnyran.
– Det ska bli magiskt röj, det kan vi lova.

Annons

Susanna Friberg och Sophia Englund gick i samma klass första året på gymnasiet men umgicks inte speciellt mycket. Efter ettan flyttade Sanna till USA ett halvår och det var väl då någon gång de upptäckte varandras musikbloggar. De började dela musik och bestämde sig tillslut att slå ihop bloggarna.

De tror att de växte ihop tack vare musiken. När Sanna var i USA sprang hon ut på klubbar och lärde känna djs runt om. Hon fick chansen att testa och kom tillbaka till Sverige med en dröm om Sharks. Så fort de fyllde 18 började de skapa kontakter i Stockholms nattliv som sedan hjälpte dem att komma in i dj-båsen på klubbarna. Spy Bar blev stället för Sharks första gig.

Musikintresset började som sagt tidigt för dem båda.

– Som barn var jag helt besatt av kvinnliga stjärnor, Robyn, Aqua, TLC, you name it. Jag sjöng, dansade och planerade vad jag skulle ha för kläder i mina musikvideos. Jag växte upp med en styvpappa och några äldre styvsyskon som alla var musikaliska. Det blev lätt för mig att dra mig tillbaka i stället för att också lära mig. I stället höll jag till på rummet och drömde, säger Susanna Friberg och fortsätter.

– Det var fantastiskt när jag tillslut hittade en egen väg in i musiken som dessutom känns klockren för vem jag är. 

Sophia Englund testade alla instrument hon kunde få tag på.

– Jag spelade tvärflöjt en längre tid men tappade det efter ett tag och sökte efter mer spänning och kraft i musik. Fortsätte leta, testade på trummor och bara kände att jag sög på allt. Då red dj-andet in på en enhörning och ledde mig mot ljuset. Jag hade funnit mitt hem, säger Sophia Englund.

Linus Eklöw från Sundsvall var den första som skrev kontrakt med Sharks.

– Linus har blivit en stor inspiration för oss. Inte bara i musiken utan i livet, lite som en mentor. Han är en vän som alltid sett oss för vilka vi är och vad vi vill, säger Susanna Friberg och Sophia Englund. 

Hur ska det bli att avsluta Hamnyran?

– Det är alltid en ära att få spela i Sundsvall när vi vet hur mycket staden betyder för Linus och hans karriär. Att få avsluta efter en fantastisk helg med fantastiska artister dessutom. Wow. Det ska bli magiskt röj, det kan vi lova.

Har ni någon plan för spelningen?

– Det finns ingen ordentlig plan. Vi försöker göra varje spelning så spontan som möjligt och vill mest ge och ta känslor och styra spelningen utefter hur vi på scen och ni i publiken får varandra att känna. Vi vill dansa i eufori med er! That's all we want! 

Hur värmer ni upp inför en spelning?

– Vi mediterar en del, springer, ravear och emellanåt blir det ju lite Törley. Allt för att hitta lugnet och bli ett med varandra och musiken. Då är vi som bäst.

Vad är viktigast att ha med sig på turné?

– Bikini har vi lärt oss att alltid ta med. Man vet aldrig när det blir en blöt efterfest eller om hotellet har relax. Våra usb-stickor behöver vi ju självklart. Och frontdroppen är fin. Den får vi inte glömma. Resten av packningen är överskattad. 

Ni var i Sundsvall och spelade med Linus. Hur funkar stan för er musik?

– Våra set är oftast lite av en chansning. Det är svårt att veta hur det ska mottas. Vi hoppas ju bara att alla på plats gillar det vi gillar och uppskattar vår blandning av genres. Vi spelar musik som väcker känslor och som man kan ha kul till! Vi vill dela ett känslomässigt äventyr. 

Rebel har streamats över en miljon gånger. Hur kändes det att passera miljongränsen?

– Det kändes helt fantastiskt. Vi är så tacksamma för alla som lyssnar och sprider vår kärlek. Det känns härligt att det vi gör uppskattas och att det faktiskt än så länge bara går bättre och bättre! Något som slår dom här siffrorna är kontakten med våra fans. Att få ett mejl eller att träffa någon på gatan som gillar vad man gör! Whaa vi vill träffa er alla! Vart är ni? I Sundsvall?! 

Hur ser planerna för framtiden ut?

– Det som händer främst nu i sommar är att vi har några roliga gig kvar på turnén här i Sverige. Dessutom håller vi på att bredda oss! Vår första singel "Wait" har precis blivit sajnad i USA och preliminärt release datum är den 17 Juli. (Ni är dom första vi berättar för)! Vi är jättespända på vad som ska hända efter det och hoppas på massa jobb både här och där. Livet är ett äventyr.

Vilka musikaliska drömmar har ni?

– Allt vi vill göra så länge vi bara kan är att resa och dela vår kärlek med människor som också älskar musik. Det är en sån härlig plats för gemenskap, var och vem du än är. Vi vill upptäcka nya platser och få ut alla våra fantastiska demos som ligger på hög! 

Mer läsning

Annons