Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista rycket inför kvartersfesten

/
  • Niklas Bjermkvist, Theresa Bystedt och Mikael Andersson-Knut arbetar med det sista inför Sundsvall Block Party som hålls nästa helg.

Banden är bokade och programmet är satt. Nu är det de sista logistiska utmaningarna som är kvar inför premiären av Sundsvall Block Party nästa helg.
– Vi vill kunna erbjuda ordning och reda, säger Theresa Bystedt på Pipeline.

Annons

Sommaren 2014 har varit förnyelsens tid vad gäller festivaler i Sundsvall. Vi har sett Gatufesten och Konsertfesten försvinna och i stället kunna ta del av Hamnyran och Sundsvall bjuder. Nästa helg är det dags för den sista nykomlingen Sundsvall Block Party.

Alla band och artister som ska spela är klara, och spelschemat är satt. Nu är det bara resten kvar.

– Vi gör ett schema för allt som händer när inte banden spelar, det logistiska. Vi har haft många band utifrån förut men inte i samma veva. Arrangemanget blir som ett vanligt gånger tre i två dagar. Vi vill kunna erbjuda ordning och reda, säger Theresa Bystedt på Pipeline.

De som besöker Sundsvall Block Party erbjuds tre scener under fredagen och lördagen. Klubbscenen inne på Pipeline, Hotellscenen inne på Hotell Strand och Gatuscenen utanför de två andra spelställena. det är allt från hajpade popartister som Zacharias Blad, breddbokningen Christian Kjellvander till heta lokala akter som A New Way to Flavour och The Grand Chapels Quartet.

– Det känns som en bra line up, säger Niklas Bjermkvist som arbetat med bokningar av artister.

– När vi gick in siktade vi på en fetare headline, men det tycker jag vi fått till viss del. Det finns inte mycket att klaga på, säger han.

– Nu är han lite blygsam. Det är en enorm kvalitet för en liten peng. Vi har en stram budget, och att kunna publiken på det här för inget eller lite inträde är bra, säger Theresa Bystedt.

Mikael Andersson-Knut, från Sensus studieförbund, håller med.

– För att vara den första gången festivalen genomförs är det makalöst. Hoppas bara att folk hittar hit. Jag tycker att det är coolt att den är alternativ men ändå kan locka ung som gammal. De som kommer för Christian Kjellvander har kanske inte hört Frantic Sunday och Mårten Lärka visor skiljer sig från Hemgraven. Det binder ihop allt med en alternativ känsla.

– Någon som kommer hit för a New way to Flavour kanske upptäcker Flykten, säger Niklas Bjermkvist.

En bokning de är nöjd över är Zacharias Blad, enligt många musikskribenter en ny sorts Håkan Hellström.

– Det är konstigt att han inte spelat på några andra festivaler i sommar. Det blir en exklusiv spelning här, säger Niklas Bjermkvist.

Mer läsning

Annons