Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklart och fräscht

/

Miguel, eller Miguel Jontel Pimentel som är hans fullständiga namn, bjuder på suggestiv, sexosande r’n’b med rockinfluenser.

Annons

Medan många andra artister i samma genre (Jason Derulo för att nämna ett aktuellt exempel, som också släpper ett nytt album i dagarna) just nu spretar och jagar radiohits har Miguel hittat sin unika grej. För länge sedan. Men nu är den tydligare än någonsin.

På sitt tredje album (senaste albumet "Kaleidoscope dream" släpptes 2012) rör han sig i ett drömskt, distat ljudlandskap med skönt gung och sjunger med raspig, tillbakalutad röst. Utan att ta upp kampen med artistkollegorna om att briljera i flest antal toner per sekund, utan att bjuda in de hetaste topplisteartisterna för att tilltala så många som möjligt. Samarbetena på nya 16-spåriga skivan "Wildheart" är väl valda, det känns till exempel helt logiskt och rätt att Lenny Kravitz dyker upp på "Face the sound".

29-årige Miguel är ovanlig, men självklar och fräsch. Visst, han nämner lite tits and ass (eller "lips, tits, clit" om man ska vara petig) som vilken inoljad r’n’b-man som helst, men sjungna ur Miguels ibland desperata hjärta blir orden som beskriver de kvinnliga kroppsdelarna till svävande, sensuell poesi.

Nya "Wildheart" är skönt fräsch och bästa låt är "Waves".

Artist: Miguel

Album: "Wildheart"

Genre: R'n'b

Bolag: Rca/Sony

Betyg: 4/5

THERESE LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons