Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ständigt på vägen

/

Blues Pills är ett internationellt rockband som landat i Örebro och fått ett genombrott i Tyskland.
På fredagskvällen spelar bandet på Club Deströyer.

Annons

Blues Pills bildades 2011 och utgår från Örebro.

Eller så enkelt är det inte.

Sångerskan Elin Larsson, som ursprungligen kommer från Östersund, befann sig på resa i USA. Där träffade hon Cory Berry och Zack Anderson och de tre spelade in en ep.

– Då var det mest på skoj. Sedan kom Dorian, som är från Frankrike, med. Han kände Zack via Facebook. Sedan flyttade vi allihopa till Örebro och fick skivkontrakt, säger Elin Larsson.

Efter att första skivan spelats in kom den nuvarande trummisen André Kvarnström in i bilden. Sedan dess har Blues Pills arbetat konstant.

– Vi har varit på turné sedan i maj förra året. Och tiden mellan spelningarna har vi varit i studion. Det är faktiskt inte förrän nu vi har varit lite lediga. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag tvättar och handlar, typ, säger Elin Larsson.

Hon menar att det hårda arbetet är något de är tvungna till, men att det är något de kan göra i det här skedet av livet.

– Det är vad vi gör. Vi är relativt unga och har inga barn. Vi hinner knappt träffa våra familjer men så är det i den här industrin.

Elin Larsson berättar att hon har bakgrund i soulmusiken och basisten Zack Andersson kommer från 60- och 70-talspsykedelian medan gitarristen Dorian har sina msuikaliska rötter i bluesen.

– Vi förenas i att vi gillar band som Free, Peter Greens Fleetwood Mac och Led Zeppelin och sådant, säger Elin Larsson.

Hon ser fram emot att spela i Sundsvall.

– Det är gött att det blir en Norrlandsrunda. Vi har inte spelat så mycket i Sverige.

Som förband ser vi Sundsvallbandet Desert Crone, en trio som bjuder på stoner av bästa märke.

Mer läsning

Annons