Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studion återuppstår i ny skepnad

/
  • Daniel Mikaelsson vid Sensus Studieförbund är nöjd med den nya studion på Domsaga.

Studio Domsaga har praktiskt taget varit ur spel i ett år.
Nu har den återuppstått i ny skepnad.
– Det är ett väldigt fint bygge och jag är stolt över att vi är i gång, säger Daniel Mikaelsson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Annons

Studio Domsaga har länge varit en plats för lokala band att repa, spela live och dokumentera sin musik i studio. Men sedan ungefär ett år tillbaka har det inte gått att spela in.

Sensus studieförbund och kultur och fritid har samarbetat med att ge studion en ansiktslyftning och nu är den i gång.

– Vi har för det första flyttat hela studion från de gamla lokalerna och nu huserar vi i helt nybyggda, proffsritade lokaler enligt akustikens alla lagar. Det till skillnad mot för hur det såg ut tidigare, säger Daniel Mikaelsson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Det märks inte minst på arbetsmiljön. Det är mycket luftigare och trevligare lokaler, menar han. Förutom själva bygget har de också kompletterat utrustningen, vilket märks på resultatet på inspelningarna.

– Vi har bättre rum att jobba med, bättre akustik, och teknikmässigt också. Man märker stor skillnad jämfört med hur det var förut.

Daniel Mikaelsson hoppas att studion återuppstår på ett fint sätt så att den får fortsätta att fylla sitt syfte som, som den alltid har haft, att vara ett komplement till de större och etablerade studiorna i stan. Och att ungdomar och andra som vill kan komma hit och få en demoinspelning eller få hjälp med en mixning.

– Det är ett väldigt fint bygge och jag är stolt över att vi är i gång. Det känns som om huset är komplett igen, säger Daniel Mikaelsson.

Mer läsning

Annons