Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Sundsvall i Idol-uttagningarna

/
  • Saron Abraham var nervös när hon skulle in och sjunga för juryn i Idol 2014, men hon fixade en guldbiljett till Stockholm.
  • Emil Öhlén.

I måndagskvällens Idol-avsnitt från Sundsvall frågade sig Per Lernström om stan skulle leva upp till Kevin Walkers succé även i år.
Sundsvall fick med flera artister till Stockholm och två av dem var Saron Abraham och Emil Rolf Öhlén.

Annons

ST träffade Saron Abraham redan i våras när Idols auditionturné nådde Sundsvall. Hon är en 17-årig tjej från Etiopien som blev föräldralös när hon var sju år gammal.

Läs artikeln om Saron här.

Nu när hon fyller 18 år och blir myndig ska hon att utvisas. Hon har inget att återvända till och hoppas att hennes medverkan i Idol kan hjälpa henne att få stanna kvar i Sverige.

– Jag kämpar och min gode man ska överklaga en sista gång. Jag tror att jag kan gå kvar gymnasiet även om det blir ett dåligt beslut.

Hon berättar att hon blir ledsen när hon tänker på att hon kanske inte sår stanna, men att hon inte är det hela tiden. Det har hon inte tid med.

På måndagskvällen visades avsnittet av Idol från Sundsvall där Saron var med.

– Det var en av de bästa tiderna i mitt liv. Jag var extremt nervös innan jag skulle träffa juryn. Jag hade sett några avsnitt från den förra säsongen och de var så stränga.

Saron undrade mycket på vad Bard och Baggarna skulle säga om hennes röst.

– Innan jag skulle sjunga "Proud Mary" sa de åt mig att ta det lugnt och att jag inte behövde vara nervös. De gav mig komplimanger och sedan gick det bra.

Det gick till och med så bra att Saron fick en guldbiljett och ett äventyr till Stockholm.

– Jag blev glad. Det var nästan hundra personer som blivit uttagna att åka dit så det ska bli spännande. Jag är laddad så jag hoppas att det ska gå bra.

Om Saron och många med henne var nervösa inför audition var det inget som märktes på en annan Sundsvallsbo, Emil Rolf Öhlén.

– Det var kanske för att innan jag sökte stod jag och pratade med Dennis och André på Udda och de frågade om jag inte skulle gå ner och söka. Jag tänkte inte vara med men så gjorde jag det och så gick det bra. Det var avslappnat.

Emil hade inte hela juryn med sig. Alexander Bard tyckte att han var för oseriös och betedde sig som en clown.

– Det var skönt att jag bara tog det lugnt i tv. Jag tycker väl bara att man ser olika ut och tycker det är lite roligt att han ska säga hur folk ska se ut. Men han verkar jättesnäll.

På audition uppträdde Emil med Otis Reddings "Sitting on the top of the bay" men vill gärna köra mer moderna låtar om han går långt i tävlingen.

– Det skulle vara fett att köra något svensk hiphop/R'n'B-aktigt och göra någon version på det.

Mer läsning