Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talang och erfarenhet på Rootsys nypremiär

/
  • Mikaela Finne kommer från Sundsvall men bor numer i Stockholm. Hon spelar på säsongspremiären av Rootsy Live på E-Street i kväll.
  • Stevie Klasson.

I kväll är det nypremiär för Rootsy live på E-Street.
På scenen ser vi Sundsvallsbördiga Mikaela Finne och rock'n'roll-rävarna Stevie Klassons Black Weed.

Annons

Arrangörsföreningen Rootsy hittade till Sundsvall för ett år sedan. Då började lokalavdelningen i Sundsvall, med bland andra Petter Österlund, anordna konserter på E-Street. Efter en utflykt till Aveny i våras är de nu tillbaka i de anrika lokalerna.

I kväll är det höstpremiär med rock'n'roll-rävarna Stevie Klassons Black Weed och Sundsvallsbördiga Mikaela Finne.

– Mikaela har gått helt under radarn. Hon är uppvuxen i Vinkeltået men flyttade till Stockholm för att gå gymnasiet på musik- och estetlinjen på Fryshuset, säger Petter Österlund.

Mikaela Finne hörde av sig till Rootsy i Sundsvall för att få en spelning. Hon är en klassisk singer/songwriter med egna låtar.

– Det ska bli jättekul att spela. Jag har lyssnat på hårdrock och annan musik men countryn har alltid funnits där hela tiden, säger Mikaela Finne.

För att få lite tyngd har hon med sig Albin Linder, Gustav Sjödin och Alin Riabouchkin från Jetbone som kompband.

– Vi repade i går och ska repa i kväll (läs onsdag och torsdag) och det har gått bra, säger Mikaela Finne.

Hon har tidigare spelat i en trio som blev en duo. Nu är hon solo och gjorde sin första spelning själv å Stampen i Stockholm i somras. Hon har inte släppt något material men det är på gång.

– Jag jobbar på en singel, "I just wanna know", som kommer i höst. Jag ska lägga det sista nästa vecka, sedan ska den mixas och mastras. Man kommer att få höra den på spelningen men med en twist eftersom jag har kompband, säger hon.

Stevie Klasson har ett förflutet i Hanoi Rocks, Diamond Dogs och är känd som Johnny Thunders gitarrist under många år.

– Han är en stökig karaktär som har varit med i Rootsy till och från under många år. Han har spelat med allt och alla, säger Petter Österlund.

Hans senaste projekt Black Weeds består av erfarna musiker. Robban Eriksson på trummor och Bobba Fett på andra gitarren spelade förut i Hellacopters och på bas har de Martin Tronesson, en erkänd sessionmusiker, som bland annat spelat med Monybrother. 

– Ska man hitta ett superband så är det kanske dem. Det är duktiga musiker från olika håll som har varit med länge. Det är gamla rockers som kan dra strängarna ur led, säger Petter Österlund.

Varje Rootsy-kväll kommer banden att göra mer eller mindre akustiska framträdanden på Unga Magasinet i Sundvall vid 18-19-tiden. 

Mer läsning

Annons