Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangfabriken gör stopp i Sundsvall

/
  • Jörgen Åslund, som i vanlig ordning håller i Musik Direkt för västernorrländsk del, laddar för söndagskvällen på Pipeline i Sundsvall.

Nu är det åter igen hög tid för tävlande i musiktävlingen och talangfabriken Musik Direkt.
På söndag är det delfinal på Pipeline i Sundsvall.

Annons

Anrika musiktävlingen Musik Direkt är Sveriges största och bredaste tävling för unga talangfulla musiker. Som vanligt innehåller årets upplaga av tävlingen en saligt blandnig av musikstilar, men brukligt handlar tävlingen främst om att ungdomar får chansen att framträda med sin musik i ett konserttillfälle.

Musik Direkt arrangeras i länet av Hakestrad Produktion, på uppdrag av Scenkonstbolaget Musik, och i samarbete med Musikhuset i Ö-vik och Pipeline. För 24:e året arrangeras delfinaler och länsfinal i Västernorrland. Riksfestivalen, som senare i år arrangeras i Kristianstad, genomförs för 29:e gången.

Som Allehanda Nöje har skrivit om tidigare har man i år utökat åldersgränsen från 19 till 21 år, vilket har att göra med en anpassning till konceptet Imagine, som är Musik Direkts spegel i ett flertal länder i Europa och snart även andra delar av världen.

För västernorrländsk del började årets Musik Direkt under gårdagskvällen, på Sliperiet i Örnsköldsvik. Därefter väntar delfinal nummer två på Pipeline i Sundsvall den 15 februari.

– I delfinalerna medverkar totalt 24 olika konstellationer, med spridning över hela länet, berättar Jörgen Åslund, som i vanlig ordning håller i Musik Direkt för västernorrländsk del.

Från de två delfinalerna utses vardera fyra konstellationer som går direkt vidare till länsfinalen som arrangeras på Härnösands teater 29 mars. Vid varje delfinal utses också en joker, där en av dessa två jokrar får komplettera uppställningen som nionde akt i Länsfinalen.

– Jag vill påpeka att Musik Direkt inte är en talangtävling utan ett helhetskoncept som engagerar, inspirerar och exponerar ungdomars kreativitet och uttrycksförmåga. Tävlingsmomentet består i stort av att framföra levande musik med allt vad det innebär i ett publikarrangemang. Alla grupperna får i sammanhanget personliga kommentarer och konstruktiv kritik på sina framträdanden, berättar Jörgen Åslund.

Konferencier är sångaren Martin Häggström från Söråker.

Mer läsning

Annons