Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig julklapp från Pipeline

De spelar på annandagsgalan på rockklubben i Sundsvall.

Annons

Det blir en annandagsgala på Pipeline i år igen och det blir en extra intressant fest.

Banden som ska spela är The Kristet Utseende och All Electric.

– Få band symboliserar Pipeline mer än The Kristet Utseende, det ska bli otroligt kul att få se dem igen på scenen som de varit med och byggt, skriver Pipeline i ett pressmeddelande.

Annandagsgalan föddes i mitten av 1980-talet och som levde i lite drygt tio år framåt.

I fjol testade Pipeline att starta konceptet igen, då med Toto Teens som liveakt.

Sedan starten 1993 har The Kristet Utseende kommit att etablera sig som ett av Sveriges främsta rockband. Med sina två första album – 1994:s "Sug och fräls" och 1996:s hyllade "Pang på pungen i Portugal" testade Pastor Fahlberg och hans libertinska garde hur långt man kan gå med sin vansinneshårdrock…

Efter albumet "Djävulsvingar över Kapellet" och hårt turnerande bestämde sig bandet för att lägga musiken på hyllan och gjorde sommaren 1999 sin avskedsspelning på den numer nedlagda Hultsfredsfestivalen.

Åren gick och däremellan erhölls tusentals mail och brev från gamla och nya fans som mest av allt önskade att The Kristet Utseende skulle resa sig ur graven. Det tjatades, det gnatades och pratades. Sakta men säkert väcktes elden återigen. Det var dags för ännu ett korståg. Året var 2005, och nytändningen ett faktum.

Sedan återföreningen har bandet uppträtt på samtliga svenska stora musikfestivaler, fullsatta och kokande rockklubbar, spelat på Close-Up-kryssningar, och tillsammans med Robyn slagit publikrekord på Nalen i Stockholm och släppt sitt fjärde album "Sieg Hallelujah".

Ifjol släppte bandet plattan Pervogenesis som blev grammisnominerad.

All Electric bildades 2010 till att man tog en liten ofrivillig paus i maj 2013. Utan att släppa en enda låt officiellt så lyckades få ett rykte som ett bra liveband på den svenska undergroundscenen.

Bandet spelade på festivaler som Storsjöyran, ett fullsatt cirkustält på Trästocksfestivalen och klubbar som Scharinska och Debaser och blev omskrivna i PSL. Innan första singeln kommit ut så blev det tyst om bandet. All Electric är hängivna det sena 60-talets garage, soul, rock och psych-scen med band som MC5, Sonics, Stooges och Mitch Ryder i spetsen, en orgie av mullrande bastrummor, överstyrda gitarrer och en galet fladdrande saxofon.

Nu är bandet tillbaka, och om det här blir deras sista spelning eller bara är början på ett nytt korståg är det ingen som vet.

Mer läsning

Annons