Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullerstam: Nu är det halvtid och jag tar ett behövligt sommarlov

/

Annons

Nu får vi ändå säga att det är halvtid.

Av sommaren alltså.

Det är också dags för mig att ta semester i några veckor.

Då tänkte jag att det också är ett bra tillfälle att summera det som har varit och titta framåt lite.

Det var andra året för gratisevenemangen Hamnyran och Sundsvall bjuder.

Hamnyrans arrangörer var rent generellt nöjda och det blir ett år till. En sak vi kan konstatera är att SM-veckan inte riktigt gav det lyft av människor som vi kanske hade hoppats på.

Det kanske är en tidsfråga innan hamnområdet känns lika bekvämt att röra sig i som de mer centrala delarna av stan. Eller så krävs något helt annat.

Det var till exempel färre människor framför Sensus scen i år. Ska det vara ok? Ska de flytta scenen någon annanstans? Ska den scenen vara på Hamnyran?

Sundsvall bjuders säsongspremiär med amerikanska bilar och Hepstars funkade bra. Det var köer till restaurangerna i stan och helt klart godkänt med folk på Stora torget vid 19.00 när det drog i gång. Jag tror det var smart att inleda med Tobias "Let's dance" Karlsson. "Let's dance" är tillsammans med Melodifestivalen och några andra program den bredaste tv-underhållningen vi har i landet.

Lite cyniskt kan tyckas att sådant ska behövas för att locka folk, men nu fick de lokala artisterna en hyfsad publik i alla fall.

På tisdag kommer Jon Henrik Fjällgren. Om inte han har tappat sin dragningskraft på några månader gissar jag att torget är välfyllt även då. Eric Saade dyker upp tisdagen därefter. Sedan är det Rix FM Festival med Danny och Molly. Stjärnparet. I Birsta ifjol kom det mycket folk. Vi får se om det blir samma tryck i Stenstan.

Härligt häng blir det på Fagerstranden på Folkan Waterfront med Ola Salo, Hurricane Love och barnshowen Daniel och Yankho. Hoppas att vädret är med Timråfestivalen i år.

När det är dags för nykomlingen Sensommar är jag tillbaka från semestern. Höga kusten nöje har satt rekord i biljettförsäljning på Härnösands stadsfest som var i helgen. Ska bli kul att se om de har samma fingertoppskänsla här.

Det roliga alternativet Sundsvall Block Party som avslutar festivalsommaren i september känns hittills spännande, både de lokala banden och de utifrån.

Men det är då det.

Vem ska erätta mig mig under min semester? Det är en väldigt kompetent person som heter Nils Eklund. Han är en filmnörd från Stockholm som hittat hit via journalistutbildningen vid Mittuniversitetet.

Med honom vid rodret känner jag mig trygg.

På återseende.

Mer läsning

Annons