Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väldigt lätt att tycka om

/
  • Magnus Thorsell, Zarah Andersson-Knut, Fredrik Hast, Magnus Löfström och Mikael Anderssn-Knut har gjort en skiva med nerv.

När snudd på ikoniska indiepopparna The Confusions släpper sin nionde skiva berättar de att man inte vill upprepa sig. Sundsvallsbandet har inte haft en fullängdare ute sedan "Permanent marker" 2009, och efter sidoprojekt som till exempel Kolbacken är det lokala pophoppet tillbaka.

Annons

Detta är första gången jag bekantar mig på allvar med The Confusions, trots deras position som förgrundsfigurer inom stans musikliv. Bandet har kanske aldrig fått det erkännande man en gång trodde att de skulle få, men som väntat känns det här som en välsmord historia. Det märks att kvintetten grott fram under ett nittiotal då gitarrdriven pop var en högkultur.

The Confusions 2014 låter som ett humör i duggregn. De stora explosionerna väntar på sig, och ibland saknar jag mer ljud, men det finns hela tiden en nerv. Grymma "Pavement" känns som en metropolitisk signaturmelodi för nätter dränkt i ljus från gatlysen. Tempo, driv och temperament. Suddigt men samtidigt glasklart. "Oh god I think I´m in love" är tydligt hittig och lär fylla de flesta flinande popsjälar med ren och skär lust. Fina "Dreams" känns framåtblickande och hoppfull.

Samarbeten med begåvande artister förgyller skivan. Isabel Neibs gästspel är ett exempel. Avslutningen "Music" med ljuvliga Frida Madeleine är ett annat. Det sistnämnda är en ambitiös elvaminutare och en slags beatlesque ljudsafari som mynnar ut i smygande blås.

Precis som skivan som helhet är det inte något man blir helt avklädd av, men ändå något som är väldigt lätt att tycka om.

Artist: The Confusions

Album: "The Confusions"

Bolag: Playground

Genre: indiepop

Betyg: 3/5

GUSTAV PARMENT

Mer läsning

Annons