Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörenhetskonsert ska uppfylla drömmar

/

Välgörenhetsprojektet Norrskenets mål är att uppfylla sjuka barns drömmar.
Det ska man göra genom en konsert vid Ågläntan.
– Målet är att samla in minst 10 000 kronor, säger initiativtagaren Amanda Wallin.

Annons

Den 26 augusti anordnas välgörenhetskonserten Norrskenet vid Ågläntan i Sundsvall. På evenemanget uppträder Youtube-fenomenet Joakim Gissberg och GIF Sundsvall-spelarna Leo Englund och Joakim Nilsson.

Det är den 23-årige Sundsvallstjejen Amanda Wallin som har dragit i gång projektet.

– Norrskenet är en insamling där man kan köpa flytljus och där samtliga pengar går till insamlingsstiftelsen Min Stora Dag. När insamlingen avslutas håller jag ett evenemang vid Ågläntan där det blir konsert och ljusen ska tändas och släppas ner i dammen, säger hon.

Idén till Norrskenet har Amanda Wallin haft en längre tid.

– Jag har funderat ganska länge på att dra i gång ett välgörenhetsevenemang och nu kände jag att det var dags, sägare hon.

Vilka det blir som uppträder under kvällen är ingen slump. Joakim Gissberg är en gammal skolkamrat till Amanda Wallin och hon jobbar inom GIF Sundsvall så Leo Englund och Joakim Nilsson är arbetskollegor.

– Det är jätteroligt att de ställer upp. Leo och Joakim (Nilsson) är det nog inte så många som har hört. Men jag hoppas det finns många nyfikna som kommer för de är riktigt duktiga båda två, säger Amanda Wallin.

Man kan redan nu köpa flytljus till insamlingen och på kvällen för Norrskenet får man vara med och släppa ut dem i dammen vid Ågläntan.

– Jag tror det kan bli väldigt häftigt om det är lite skymning och vi släpper ut ljusen tillsammans.

Och det har redan börjat komma in en del pengar.

– Det är några som har köpt ljus redan nu, men jag räknar med att de flesta köper sitt ljus på plats. Sedan får vi se om vi lyckas samla in 10 000 kronor, men det är vad jag jobbar för. Det har helt klart varit svårare att få ihop detta evenemang än vad jag hade tänkt mig från början och jag är enormt tacksam för all hjälp jag fått av mina vänner.

Mer läsning

Annons