Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VHS inleder sommarturné i midsommar

/
  • Hanna Ek och Viktoria Björnberg i VHS ger sig ut på en liten miniturné.

Det väntar stora spelningar på Bråvalla och Hamnyran för dj-duon VHS från Sundsvall.
Men de börjar sin lilla sommarturné i Norrfällsviken på midsommar.

Annons

VHS är dj-duon från Sundsvall, Hanna Ek och Viktoria Björnberg, som började sin bana som klubbarrangörer.

Det började på Aveny för att sedan fortsätta på ställen som Stadshuset och Delicerano.

2013 började de få spelningar utanför Sundsvall och under hösten åkte de på en Norrlandsturné. Sedan dess har de varit flitigt anlitade av arrangörer landet runt.

VHS har sedan starten hunnit med att värma för bland annat artister som Albin Myers, Brennan Heart, Nause, John de Sohn och Far & Son.

Under våren har duon bott i olika städer och inte giggat lika mycket. I stället har arbetet med eget material varit i fokus.

– Vi har tagit det lugnt och tänkt över saker. Vi har jobbat själv ett tag. Vi ska göra några demos när vi känner oss redo och försöka teama upp med något skivbolag eller bokningsbolag. Vi vill göra det på riktigt nu, säger Hanna Ek.

Hon berättar att målet är att de ska flytta till samma stad, Stockholm är ett alternativ. För tillfället bor Hanna i Sundsvall och Viktoria i Göteborg.

Hanna kan se en riktning deras egen musik tar.

– Det är mer poppigt än vi hade tänkt, electropop. Förut hamnade vi i en situation när folk ville göra saker åt oss. Vi vill visa själv vad vi vill göra.

De närmaste tre veckorna kommer VHS göra sina spelningar för i sommar, så det blir som en miniturné. Nästa torsdag är det spelning på Bråvallafestivalen i Norrköping. Men först ut är två spelningar på midsommarafton och midsommardagen i Norrfällsviken.

Passande nog arbetar Hanna Ek i Höga kusten under veckorna och Viktoria Björnberg har en stuga i trakterna.

– Det ska bli jättekul. Jag ska få åka båt till spelningen.

Hon tycker att midsommar är kul eftersom det är så mycket folk i rörelse. De har också en överraskning i Norrfällsviken.

– Vi kommer att ha en gästvokalist med.

Annars vet VHS vilken stil de ska köra på alla spelningarna. Det är ett koncept de jobbat fram under en längre tid.

– Det är hård electro, rejvigt alltså. Sedan är det pop, och då gärna de alternativa versionerna, säger Hanna Ek men nämner också att de anpassar sig lite grann till årstiden.

– Det är mer sommarkänsla, lite gladare. Vi brukar köra lite mer mörkt med Berlinklubbkänsla. Vi har kommit överens om att vi ska börja och avsluta spelningen stort. Däremellan har vi inte riktigt bestämt.

Mer läsning

Annons