Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Wales-tjuren" Tom Jones är tillbaka: "Jag ångrar ingenting"

/
  • Tom Jones släppte sitt första album 1965. 50 år senare är han aktuell med coveralbumet

Tom Jones ångrar ingenting. Med en lång karriär och ett omskrivet kärleksliv i resväskan vill han ge sin bild av historien om den skönsjungande arbetargrabben från Wales. Nu är han aktuell med albumet "Long lost suitcase" och en självbiografi.

Annons

– Det kändes som att det var på tiden. Andra böcker har skrivits om mig, men om saker som inte varit viktiga, säger Tom Jones om "Over the top and back", hans första officiella självbiografi.

LÄS OCKSÅ: Samir & Viktor till Melodifestivalen med låt av Fredrik Kempe

I den vill han "reda ut ett och annat", som han säger, och framför allt visa att det viktigaste i hans liv alltid har varit musiken _ och familjen. Han och hustrun Linda träffades redan som barn, långt innan Thomas Woodward blev Tom Jones med hela världen.

– Det har format min karaktär. Om jag hade varit singel hade jag inte haft samma drivkraft, jag ville inte bli framgångsrik för min egen skull utan för min familjs skull.

"Tjuren från Wales" har själv avslöjat att han hade sexuella relationer med i runda slängar 250 kvinnor om året under karriärens höjdpunkt. Eskapaderna nämns inte i biografin, som beskrivs som en hyllning till uppväxten och familjelivet snarare än turnétillvaron.

LÄS OCKSÅ: TV4 öppnar för mer "Solsidan"

När han ska sammanfatta karriären betonar han att han alltid satt familjen främst.

– Alla har tjänat på min framgång och min fru älskar det jag gör. Hon har njutit av musiken och livsstilen.

Ångrar du inget du gjort?

– När jag jobbade på pappersbruket i Wales sade en gammal man åt mig att satsa och skaffa bra minnen. Och jag följde hans råd, jag blev framgångsrik och jag ångrar ingenting.

Han berättar att han "alltid varit lycklig". När BBC sparkade honom som domare i tv-programmet "The voice" tidigare i år bad han dem visserligen att dra åt helvete, och i en intervju beskrev han sångaren Englebert Humperdinck med ett grövre könsord, vilket fick fansen att reagera. I dag verkar han ha accepterat kanalens beslut.

– Jag hade aldrig ett långtidskontrakt. Men jag kommer att sakna det, jag älskar att lyssna på nya sångare och ge dem råd.

LÄS OCKSÅ: TV: Här är klippet som Lasse Kronér vill glömma

Hans egen musik kan inte beskrivas som direkt ny. Just nu är han aktuell med sin tredje skiva med coverlåtar som betytt mycket för honom, "Long lost suitcase". Han njuter av att han i dag kan göra vad han vill utan att äventyra varken karriär eller inkomst. Där finns låtar av Bob Dylan, Willie Nelson och Rolling Stones, som ett rotsystem av tidiga influenser och idoler.

– Det är sådant som jag velat spela in länge, men inte haft chansen att göra tidigare. Jag behöver inte längre tävla med andra.

Mer läsning

Annons