Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yran – och skärtorsdag – med Teddybears

/

En av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper är en av fem nya akter till Yran. Men först möter Teddybears påskpubliken i Åre.

Annons

Storsjöyrans påskägg innehåller fem nya namn. Förutom Teddybears är också Hoffmaestro, Joel Alme, Spiders och Death Team klara för helgen 31 juli -2 augusti.

Death Team består av Mayka Edd och Johen Rafael Tilli. Poprapduon, som själv har sagt att de hittade sitt namn när de skrev en låt om ett ondskefullt cheerleaderlag, har bland annat gjort sig känd för debutsingeln “Fucking Bitches In The Hood”.

Göteborgsartisten Joel Alme har gästat Östersund ett flertal gånger, men den här gången gör han det med sin första skiva på svenska, självutlämnande "Flyktligan".

Även hårdrockskvartetten Spiders härstammar från Göteborg. Bandets intensiva metal/garage-rock har jämförts med Heart, MC5 och Runaways.

Elvamannabandet Hoffmaestro gör reggaeinfluerad musik som bäst upplevs live. Senast gruppen gästade Östersund för några år sedan blev det dans och knökfullt I Badhusparken.

Det är snart ett kvarts sekel sedan Jocke Åhlund, brodern Klas Åhlund och Patrik Arve började göra musik som Teddybears, och även om musiken flera gånger bytt skrud sedan de tidiga årens punkskrammel så har de aldrig tummat på en av punkens grundprinciper: kompromisslösheten. Jocke Åhlund menar att det är en av de främsta orsakerna till bandets minst sagt ojämna utgivningstakt:

– Vi har försökt jobba på varsitt håll för att få det att gå snabbare, men det fungerar inte. Det är kombinationen av oss tre tillsammans som är hela grejen och får vi inte ihop det kan vi lika gärna skita i det.

Stora delar av bandets kommande album är inspelade på Jamaica med jamaicanska artister som Ninjaman. På nya singeln "What's your problem" gästas Teddybears av den tolvåriga dancehallartisten Baby Trish.

– Vi ville jobba med någon ung artist och blev tipsade om Baby Trish. När hon kom in i studion smälte hon micken med sin röst. Hon var mördande grym, säger Jocke Åhlund.

Det blir en hektisk vecka för tolvåringen, som reser utomlands för första gången, uppträder i tv och ska spela in en musikvideo till singeln.

– Hon är stenhård, men man får inte glömma att hon är ett barn. Jag hoppas bara att hon tycker det här är roligt och inte jobbigt, säger Jocke Åhlund.

Fotnot: I kväll spelar Teddybears på nattklubben Bygget.

Patrick Stanelius/TT

Mer läsning

Annons