Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikal efter schlagern för Nanne

Annons
Till helgen väntar Melodifestivalen, men Nanne Grönvall har ett ännu större äventyr framför sig. Nästa år blir hon stjärnan i musikalen "Sweet Charity".


"Sweet Charity" får svensk premiär på Intiman i Stockholm i januari 2006. Producenten Hasse Wallman och regissören Peter Björk hade först tänkt sig en erfaren musikalartist som Petra Nielsen, men fastnade till sist för Nanne Grönvall, trots att hennes erfarenhet bara sträckte sig till "Hur man lyckas i business utan att bli utbränd".

- Det är en väldig utmaning, jag älskar "Sweet Charity" och dess musik. Det är verkligen en drömroll för mig. Jag tror inte folk känner till musikalen särskilt väl, men den innehåller kända låtar som "Big spender" och "If my friends could see me now", säger Nanne Grönvall.

"Sweet Charity" blev en stor succé för Shirley McLaine när hon filmade den 1969 i Bob Fosses regi. Den var en omarbetning av Fellinis film "Cabirias nätter". Cabiria var en prostituerad kvinna, men i den snällare amerikanska varianten hade hon förvandlats till den godhjärtade men otursförföljda nattklubbsvärdinnan Charity, som ständigt går på nya nitar i kärlekslivet.

- Jag grips av hennes öde. Hon är spontan och godtrogen och tror på kärleken, säger Nanne Grönvall.

I april får hon och resten av den svenska ensemblen chansen att se musikalen på scen. Då åker gänget till New York och Broadway för att se nypremiären av uppsättningen där Christina Applegate gör rollen som Charity.

Men innan Nanne Grönvall kastar sig in i musikalvärlden ska hon satsa på en finalplats i Melodifestivalen. Hon sjunger "Håll om mig", som hon skrivit tillsammans med Ingela "Pling" Forsman. Låten togs ut som en av jokrarna.

- Det känns jättepirrigt. Ena stunden tycker jag bara att det ska bli kul, nästa är jag urnervös, säger hon.

Årets tävling blir den sjunde tävlingen där Nanne Grönvall själv står på scen, om man räknar hennes insats i den engelska uttagningen för några år sedan.

Nanne Grönvall har ofta bjudit på spektakulära framträdanden, exempelvis spetsiga lösöron när hon sjöng "Avundsjuk". Men i år gör hon ett undantag.

- Chocken i år är att jag inte kommer med någon chock över huvud taget, ingen nakenchock eller någon annan typ av chock, säger hon. (PM)

Mer läsning

Annons