Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysfaktorn är hög

/

In good company

Annons
En erfaren annonssäljare på en sporttidning blir degraderad när företaget tas över av en ikoniserad visionär med massor av pengar och ett multinationellt jättebolag i ryggen. In på kontoret träder en ny chef, en ung påläggskalv med uppgift att rationalisera och maximera.
Filmen målar grovt upp kontrasten mellan familjefadern som går till jobbet för att tjäna sitt uppehälle och den unge strebern som ger allt för pengar, prestige och en Porsche.
Mysfaktor och humor står hela tiden i första rummet i In good company. Där finns problem men inget allvarligt. Risker utan någon egentlig fara.
Topher Grace som den unge chefen och Scarlett Johansson som veteransäljarens dotter är en fröjd för ögat. Dennis Quaid är alldeles lagom lågmäld som den utmanövrerade gamlingen. Och förhållandet mellan de tre plussar på filmens redan välfyllda trivselkonto.
In good company vill, precis som titeln förespråkar, att publiken ska känna sig i gott sällskap tillsammans med den och det gör man, filmen är verkligen trevlig. Den är också svårt konventionell, omärkvärdig och lite tramsig.

Mer läsning

Annons