Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nakenchock i Njurunda

/
  • – Då vi spelade in vår första skiva var vi fulla jämt! Gustav Rönnqvist, till vänster, och Henric Zetterberg ser till så att bandet Tillnyktringsenheten gör skäl för sitt namn.

I dagarna släpps Tillnyktringsenhetens andra skiva. Njurundabandet firar med att spela live för en större publik för första gången, på Värstaborg på fredagkväll. – Det ska bli lika kul som spelningen vi har inbokad på den internationella fluordagen i Skåne, säger Gustav Rönnqvist.

Annons
2004 släppte Tillnyktringsenheten sin första skiva, \"Vi vinglade en sommar\", på egen etikett.
Vi tryckte väl upp tusen ex, men vi har inte sålt så mycket. Vi har gett bort det mesta! säger Henric Zetterberg, aka Volley Martinsson.
Ett av exemplaren hamnade i alla fall hos skivbolaget PON, Palace of Noise. De skrev kontrakt med bandet och ger nu ut deras andra fullängdare, \"Havets läckerheter\".
Den här plattan är lite punkigare. Den förra var mer dansbandspop. Men framförallt gör vi humor, säger Henric.
Han och Gustav, båda 27, är motorn i Tillnyktringsenheten. De skriver låtarna och sjunger, fyra andra killar kompar och skrålar med.
Vi dricker öl och det blir som det blir, förklarar Gustav.
Alla bandmedlemmarna har känt varandra sedan uppväxten. För ungefär tre år sedan bestämde de sig för att spela ihop.
Jag ville lira metal och Henric ville lira dansband. Så vi fick kompromissa, säger Gustav apropå bandets olika sound.
Releasespelningen på hemmaplan på Värstaborg i Njurunda i kväll kommer att bjuda på alla stilar med låtar från såväl det förra albumet som det nya. Tidigare har bandet bara uppträtt på privata fester, men i och med den nya skivan och skivkontraktet med ett riktigt bolag är det tänkt att de ska ut och spela en hel del på allvar.
Det ska bli skitkul! Skivbolaget har bland annat bokat in oss för ett gig på den internationella fluordagen i Skåne till hösten, säger Gustav.
Killarna håller dessutom på att jobba med ett tredje album, och bandets hemsida tne.se uppdateras ständigt med nya påhitt. Ändå hinner de med sina vanliga arbeten vid sidan av bandet. Men Gustav har faktiskt blivit av med ett jobb en gång, på grund av Tillnyktringsenheten.
Jag vikarierade som musiklärare på en högstadieskola. Men jag fick sparken då rektorn hörde musiken jag lirade privat, skrattar han.
Nu står rektorn med på smisk-listan i omslaget till det nya albumet.
Eleverna fick kolla på MTV på rasterna, där strippar folk hela tiden. Men jag fick sluta för lite fyllehumor, klagar Gustav.
Han ser trots allt inte så ledsen ut över det hela. Det går ju bra för Tillnyktringsenheten.
Ja, Värstaborg lär bli fullsatt. Men det är kanske inte bara musiken. Vi lovar nämligen att vi ska strippa också! säger Henric.

Mer läsning

Annons