Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Newsweek på svenska i nytt magasin

Annons
Fokus är namnet på ett nytt veckomagasin om politik, ekonomi och vetenskap som enligt planerna kommer ut med sitt första nummer lagom till jul. Fokus är tänkt att bli en svensk motsvarighet till amerikanska Newsweek som sammanfattar och kommenterar veckans nyheter för läsare i hela världen. Bakom tidningen står fyra redaktörer som alla har ett förflutet på den numera nedlagda, MTG-ägda Finanstidningen.

- Självklart kommer vi inte att vara en rak kopia, Newsweek är inte perfekt i alla lägen. Tonfall och ämnesval kommer att vara egna och fokusera på svenska läsare, säger Karin Pettersson, en av redaktörerna till Svenska Dagbladet.

Enligt tidningen Resumé kommer det att bli ett dyrt kalas. Utgivningen av Fokus beräknas kosta omkring 50 miljoner kronor per år. Flera tunga finansiärer, till exempel Ax:son Johnsons Nordstjernan, har dock gått in som delägare i tidningen. Jan Andersson, med ett förflutet i Affärsvärlden blir ordförande i den styrelse där även SR-ordföranden Ove Joansson ska ingå. (PM)

Mer läsning

Annons