Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas kommer med sommar och sol

Kanske minns du honom som vinnaren i Sikta mot stjärnorna då han gestaltade Meatloaf? Fem år har gått sedan dess och Niklas Frisk är tillbaka med en ny singel och ett helt annat sound.

Annons
År 2000 slog Niklas Frisk och Lilian Bokestig från Sundsvall till och vann TV4:s tävling Sikta mot stjärnorna som Meatloaf och Cher. Sedan dess har Niklas Frisk uppträtt som entertainer och gjort allt från stand-up comedy och imitationer till att ha spelat i coverband och jobbat som studiomusiker. Vinsten i programmet gav Niklas ett kliv framåt i rampljuset och han fick chansen att utvecklas som artist.
För några månader sedan skrev Niklas Frisk ett femårskontrakt med Sundsvallsbolaget Stonetown music och i dag släpps den nya singeln Sol, under namnet Niclas.
Många förväntar sig nog rock och Meatloaf-soundet. Hur låter den nya skivan egentligen?
Meatloaf var ju Niklas som imitatör. Det här är Niclas som artist, och det är en stor skillnad. Stonetown music sökte en artist till ett svenskt popkoncept där det fanns låtmaterial klart, berättar Niklas Frisk.

Tog kontakt med Glenn
Han tog kontakt med Glenn Olsson på Stonetown music och det visade sig att Niklas var precis vad de sökte. Singeln Sol är en riktig sommarplåga, enligt Niklas själv:
Det är fräsch, svensk pop, det är ärligt och lätt att identifiera sig med. Vi tror på den här låten jättestarkt.
Texterna är på svenska och skrivna av gotlänningen Magnus Öhman. Singeln ska följas upp, först med en ny singel och senare med ett album. Råmaterialet är redan inspelat.
Det finns ju en annan Niklas Frisk (f.d. Atomic Swing, just nu aktuell med bandet Vanessa and the O\'s tillsammans med James Iha från Smashing Pumpkins). Är du inte rädd för att bli förväxlad?
Jo, det har jag ju blivit ända sedan Atomic Swing kom. Jag minns att min mormor ringde och sa att \"åh, vad de pratar om dig på radion!\" och jag fick förklara att det inte var mig de pratade om. Men nu är det Niclas som är mitt artistnamn.
Du har tidigare sagt \"hälsa grabbarna Ledin och Gessle att de håller i inkontinensblöjorna och ger sig åt sidan åt nästa generation svenska artister\". Är du lite kaxig som person?
Nej, det där är någonting som jag skulle vilja gå ut och säga bara för att vara rolig, skrattar Niklas. Jag ser ju upp till de där killarna, men samtidigt måste jag säga att de har roffat åt sig ganska länge på den svenska popscenen. Det skulle vara schysst om de kunde ge sig åt sidan och lämna plats till mig också!

Mer läsning

Annons