Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Wahlgren - debuterande mångsysslare

Annons
Niclas Wahlgren har figurerat i många olika sammanhang, men inte tävlat i Melodifestivalen. Nu är det dags. Hans låt "En droppe regn" är skriven av Schlagersveriges största.


Ingela "Pling" Forsman står för texten, Bobby Ljunggren och Henrik Wikström för musiken. Det är låtskrivarerfarenhet som lett hela vägen till Schlager-EM flera gånger, till exempel för Jan Johansens "Se på mig" 1995 och Jill Johnsons "Kärleken är" året efter. Nu är det Niclas Wahlgrens tur att förvalta arvet, den 25 februari står han på scen i Karlstad.

- De har skrivit en midtempolåt som passar mig fantastiskt bra. Den är stark, jättestark, säger Niclas Wahlgren.

Efter rollen som fumlig älskare i tonårssuccén "G - som i gemenskap" lanserades han som popidol, sedan dess har han varvat skådespeleri med barnunderhållning och på senare år har tiden vikts åt stillsam popmusik på svenska. Nyligen kom skivan "Modiga dårar". Niclas Wahlgren inser att Melodifestivalen är ett helt nytt kapitel för honom.

- Sammanhanget är olikt, men inte låten. Jag skulle kunna spela den tillsammans med mina egna låtar utan att någon skulle märka skillnaderna.

Vilken är den bästa Melodifestivalslåten genom tiderna?

- "Michelangelo" med Björn Skifs, helt klart. Han är en förebild för mig. Han är precis som jag, fast mycket bättre, säger Niclas Wahlgren. (PM)

Mer läsning

Annons