Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina Persson lyfter ett ojämnt Cardigans

/

The Cardigans Super extra gravity Stockholm/Universal

Annons
Smålänningarnas förra platta, den utmärkta platta Long gone before daylight, vilade tungt på alt-country och singer/songwriter. Det finns kvar på deras nya platta, men bandet har siktat in sig på ett tuffare sound. Tore Johansson, som producerat alla skivor utom Long gone ..., är tillbaka och gör som vanligt ett bra jobb.
Men det spelar ingen roll om Cardigans skulle spela knätofs eller jazzfusion, och låta Kanye West producera - Nina Perssons röst skulle alltid göra att det lät Cardigans.
Hon är den sammanhållande kraften, lyfter det mediokra och gör låtarna lite bättre än de är. I mina ögon är hon anledningen till att bandet är bättre än de flesta andra storsäljarna i det här landet.
Super extra gravity är en ganska ojämn historia, som pendlar mellan försumbara och oumbärliga låtar. Den bästa är redan släppt på singel: I need som fine wine, and you, you need to be nicer, en fantastisk sång med lika bra titel.
Stillsamma In the round och Don\'t blame your daughter, skräpiga Drip drop teardrop, liksom Velvet-anstrukna Good morning Joan är utropstecken som höjer värdet på skivan.
Det är både bra och modigt av kvintetten att göra nåt mer introvert än Long gone before daylight, som inte överraskade vare sig med produktion eller arrangemang. Men på den fanns det ett gäng starka melodier, det gör det inte på Super extra gravity. Och det är trots allt den viktigaste beståndsdelen i popmusik.

Mer läsning

Annons