Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nionde schlagertävlingen för Kikki

Annons
Kikki Danielsson är tävlingens verkliga schlagerveteran. För nionde gången deltar hon i Melodifestivalen, med startfältets enda renodlade schlagerlåt "Idag och imorgon".

- Det är kul att vara med i leken igen, det känns som att det ligger precis rätt i tiden för mig. Det var dags nu!.

Kikki Danielsson debuterade i schlagertävlingen redan 1978. Då sjöng hon i gruppen Wizex som kom på en andraplats med låten "Miss Decibel". Kikki-statistiken i tävlingen är mycket god, hon har aldrig blivit sämre än fyra och vann den svenska uttagningen 1982 tillsammans med Elisabeth Andreasson och låten "Dag efter dag". Tre år senare gjorde hon om samma sak på egen hand med "Bra vibrationer". (PM)

- Det var nog den mest speciella tävlingen för mig. Jag var gravid och ingen visste om det utom Bettan. Det var lite extra pirrigt för jag fick inte ihop dressen där bak. Jag hade inte gått upp något i vikt, men brösten hade växt...

I år tävlar du mot Carola - är det någon som har en chans mot henne?

- Det känns lite häftigt. Vi tävlade ihop 1983 när hon vann med "Främling", då blev jag tvåa. Men allt hänger ju på vilken låt hon har. Det är inte bara rösten utan låten som ska tävla, säger Kikki Danielsson. (PM)

Mer läsning

Annons