Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlands coverhuvudstad

/


Hamnyran låter musikintresserade doppa tårna och partysugna göra bomben.

Annons

Stadsfestivalernas ljusa nätter är fulla av kära återseenden. På så sätt är de inte helt olika krogkvällarna kring jul. Vid årets upplaga av Hamnyran blir nästan allt nostalgi; de gamla Sundsvallsbanden återuppstår och låtar från förr hörs överallt.

Lördagens karamell var The Shades Of Orange. Och precis som Lars Ekengren och kompani värmde upp inför Playboys på fredagen, liksom i samma genre, på samma sätt var Tjyvnästet en passande ingång till Shades. Det är fin programsättning.

Förra året fick jag en känsla av att Hamnyran gav Sundsvall precis vad Sundsvall vill ha, en stadsfest som är gratis och därför präglad av modesta artistbokningar, mest lokalt och covers. Det viktiga är att något händer, inte vad som händer, och det får inte kosta något.

Den där bilden bekräftas i år, både av den här helgen i hamnen och i snacket om sommarens andra arrangemang. Jag har hört kommentarer kring nyheten om endagsfestivalen Sensommar (som också kommer att vara i hamnen, den 29 augusti) där människor betonar att de minsann inte kommer att gå om det är inträde.

Man ska naturligtvis inte betala för något som man inte är intresserad av, men att generellt anse att man ska bli bjuden på allt som har med underhållning att göra är stötande.

Visst går det att ha trevligt även utan stora musikupplevelser, det har jag sett många exempel på under helgen, men den som har andra förhoppningar, den som drömmer om säg The Police i stället för Musikpolisen känner kanske ingen vidare festyra.

Förhoppningar. Såna ska man passa sig för. Det blir bara fel.

Nåja. Vi glömmer drömmarna och tittar på vad vi faktiskt har fått.

Den intresserade publiken vid Sensus-scenen, mindre än i fjol säger mitt klena ögonmått, har fått doppa tårna i lite musik i helgen. Och de har fått höra en hel del bra. Samtidigt har den stora massan gjort bomben i Pridetältet, det är där den riktiga yran har varit nere vid vattnet här i Sundsvall – Norrlands coverhuvudstad.

Håkan Norberg

Mer läsning

Annons