Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrmän hyllar Nordgrens hängning

Annons
"Ja, vi elsker Sune!" utropade tidningen Aftenposten i sin artikel efter att ha besökt Oslos nationalmuseum i helgen. Medan norska konstexperter upprört har protesterat mot Sune Nordgrens sätt att handskas med den konstnärliga norska nationalskatten ger den vanliga museipubliken svensken ett entusiastiskt tummen upp.

Som chef för Nasjonalmuseet för konst, arkitektur och design i Oslo fick Nordgren under förra veckan tåla hård kritik för sitt sätt att hänga om konstsamlingen. Men när den nya utställningen visades för första gången i helgen var museet fyllt av folk. När Aftenposten frågade besökarna var samtliga mycket nöjda med ommöbleringen i samlingen.

- Detta är makalöst. Hela grejen är fantastisk. Man ser varje enskilt konstverk. Det är inspirerande. Vi får en helt annan uppfattning av konsten, sade exempelvis Kikkan Ustedt till tidningen.

De norska experterna har bland annat upprörts över att Munchsamlingen inte längre hänger i ett eget rum utan, för jämförelsens skull, placerats i samma rum som Europas stora samtida konstnärer. (PM)

Mer läsning

Annons