Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk rock går hem i Kiev

Annons
Solen skiner, det är norsk nationaldag och de har blivit hela schlager-EM:s favoriter. Livet leker med andra ord för Wig Wam - det norska hårdrockbandet med rötter i Sverige.


Med spandexbyxor, pannband och kiltarna på dag och natt har de norska guttarna i Wig Wam blivit ett av de färgstarkaste inslagen på festivalen med sin låt "In your dreams". Vadslagningsbyråerna tror att norrmännen ska komma på andra plats efter Helena Paparizous grekiska bidrag.

- Det där är inget vi hetsar upp oss över. För oss är det som vilken spelning som helst. Det är bara ett kul stopp mitt i vår turné, säger sångaren Glam, som liksom sina bandkolleger Sporty, Teeny och Flash nöjer sig med att presentera sig med artistnamen.

Glam talar nästan klockren svenska. Han är uppvuxen i Norge, men hans mamma kommer från Mora i Dalarna och han har också släkt på Gotland. Trummisen som kallar sig Sporty har också en svensk bakgrund. Han var under flera år under 80-talet trummis i det svenska popbandet Shaboom.

Wig Wam var outsiders som tog hem segern i den norska uttagningen i år, men redan förra året var de med i den norska uttagningen och kom trea.

- Det har blivit otroligt stort i Norge sedan vi vann. Vi har legat på topplistorna och våra konserter är utsålda, säger Glam.

Årets låt "In your dreams" är en glamrocklåt som får gamla Europefans att vakna till liv igen. Och de ligger helt rätt i tiden på schlager-EM i år. De är ett av flera rockiga bidrag, och definitivt det mest lättsmälta och spektakulära.

Kanske dröjer det inte så länge innan Wig Wam dyker upp i Sverige. Bandet jobbar på att få till en svensk turné till hösten - om inte en seger i schlager-EM sätter käppar i hjulen... (PM)

Mer läsning

Annons