Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norstedts och Prisma går samman

Annons
Bokförlagen Norstedts och Prisma slås ihop och får en gemensam chef. Det blir Prismas nuvarande förlagschef Viveca Ekelund som tar över som chef för det sammanslagna förlaget. Där ingår även Panbok med utgivning av ljudböcker för vuxna och pocketböcker.

Sammanslagningen ingår i en större förändring av organisationen inom P.A. Norstedt & Söner. Verksamheten som i dag drivs i sju olika förlag kommer i fortsättningen att ha tre förlag. Rabén & Sjögren och Gammafon blir ett förlag, med arbetsnamnet Barnmedia. Det tredje förlaget, Norstedts Akademiska Förlag, berörs inte av förändringarna.

- Vår verksamhet har växt och vi har fått allt fler förlag och resultatenheter. I takt med det har organisationen blivit splittrad och tungrodd, nu stramar vi upp den och gör den mer lättarbetad, säger Kjell Bohlund, vd för P.A. Norstedts & Söner i ett pressmeddelande.

Förändringsprocessen har påskyndats av Svante Weylers besked om att han vill lämna tjänsten som förlagschef för Norstedts för att i stället arbeta som förläggare. (PM)

Mer läsning

Annons