Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer Ägd till Sundsvall igen: "Den är jätterelevant"

/
  • Henrik Schyffert och Fredrik Lindström kommer tillbaka med föreställningen

Henrik Schyffert är aktuell på många fronter. Hans stand up finns till högstbjudande och pengarna går till att hjälpa flyktingar.
Dessutom kommer hans och Fredrik Lindströms föreställning Ägd tillbaka till Sundsvall.
– Den är jätterelevant, säger han.

Annons

Den som följer Henrik Schyffert på Facebook kan se att han gärna engagerar sig i politiska frågor. Senast lade han ut en Stand up-föreställning med honom och Johan Rheborg på Tradera där intäkterna ska gå till Röda korset för att hjälpa flyktingkrisen. Auktionen avslutades på söndagen och det var Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson vann budgivningen med 550 300 kronor. Efter den avslutade auktionen lade Schyffert och Rheborg själva till 100 000 kronor.

Även ST har startat en insamling – så här gör du för att bidra.

– Det känns jätteroligt. Jag reagerar ofta med ryggen och är inte så påläst. Jag blir förbannad över att det varit så mycket skitsnack om flyktingarna som kommit hit. Men nu känns det som om det har vänt, säger Henrik Schyffert.

Schyffert slog igenom på 1990-talet med radioprogrammet Hassan, men även med olika tv-program på ZTV.

Många känner igen honom från Killinggänget som både gjort hyllade Nilecity och Fyra nyanser av brunt.

Tillsammans med språkforskaren och komikern Fredrik Lindström satte Henrik Schyffert upp föreställningen "Ljust och fräscht" som blev en succé över hela landet. Den senaste föreställningen Ägd fick också mycket uppmärksamhet och kom till Sundsvall i våras. Nu är duon tillbaka för två nya föreställningar den 19 september.

– Den är jätterelevant. Folk pratar gärna om ekonomi. Alla vill tjäna pengar men ingen vill säga vad de tjänar. Det är som om det vore analklåda.

Den som sett föreställningen förut behöver inte vara rädd att det ska bli en upprepning att se den igen.

– Vi skriver om hela tiden. En timme före varje föreställning lokalanpassar vi den också. En kvart efter föreställningen utvärderar vi och kollar vad som funkade.

Mer läsning

Annons