Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer Battlefield till konsolmarknaden

/
  • Det svenskutvecklade spelet Battlefield tar steget över från PC till PS2 och Xbox den 17 november.

Svenska utvecklarna Digital Illusions har skapat en världssuccé i krigsspelsserien Battlefield. Hittills har spelupplevelsen varit begränsad till PC men nu gör Battlefield 2: Modern combat debut på Playstation 2 och Xbox.

Annons
När spelföretaget Electronic Arts hade pressvisning av sina största titlar inför hösten och vintern var Battlefield 2: Modern combat det största samtalsämnet. Spelet innehåller en mängd nyheter, bland annat ett helt nytt singelplayerläge.
Att göra ett bra singelplayerläge av en så uttalad multiplayertitel var en av de tuffaste uppgifterna med det här spelet. Men vi tycker att vi har lyckats bra med det. Vi har en ny funktion som vi kallar \"hot swapping\", det innebär att du kan byta till vilken annan medlem i din armé som finns inom synhåll. På det sättet slipper du att springa långa sträckor. Du kan till exempel byta mellan en prickskytt och en helikopterförare, berättar Tom Farrer, assistant producer på Digital Illusions.
I multiplayerläget finns det tillgång till mer än tio kartor och 24 spelare för onlinespel. Som vanligt i Battlefield finns inga goda och onda arméer. Man väljer att spela med antingen USA, Kina, EU eller mellanöstern, men ingen av dem är den uttalande fienden. Spelets karaktäristiska och stora tillgång på fordon har också följt med i övergången till konsolmarknaden.
Vi kände att det var viktigt att det är samma upplevelse som på PC. Det finns över 30 olika typer av fordon att tillgå, och jag tycker att det är det som gör Battlefield unikt i den här genren, säger Tom Farrer.
Han är noga med att påpeka att Battlefield 2: Modern combat är ett helt eget spel som är utvecklat enkom för konsolmarknaden och att det inte är en simulator utan ett roligt spel.
Friheten är viktig i Battlefield, men också tillgången. Vi har gjort ett spel som är lätt att lära sig men svårt att bemästra. Och det är dessutom väldigt roligt, säger Tom Farrer.
Battlefield 2: Modern combat släpps den 17 november till PS2 och Xbox. Det kommer även till Xbox 360, men det releasedatumet är inte fastställt.

Mer läsning

Annons