Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska kändisarna skaka loss i tv

/

Let's dance är namnet på vårens nya fredagsunderhållning i TV4. Tio olika kändisar ska tillsammans med professionella dansare tävla mot varandra varje fredag i bland annat vals, salsa och bugg. Programledare är David Hellenius och Agneta Sjödin.
– Det känns kanonkul att vara tillbaka i de stora sammanhangen. Jag älskar direktsändning, säger hon.

Annons
Let's dance är redan en stor succé i hemlandet England, där det heter Strictly come dancing. Men det har också slagit igenom i länder som USA, Danmark, Australien och Schweiz. Ännu är det inte klart vilka kändisar som ska delta i den svenska upplagan av programmet men det kommer att röra sig om kända personer från samhällets alla hörn.
Vi har pratat med en massa olika typer av personer, men vi vill inte avslöja vilka än. Det kan till exempel vara artister och skådespelare, men även politiker eller folk från näringslivet. I Danmark var till exempel Köpenhamns borgmästare med, säger projektledaren Karin Stjärne.
Upplägget är att kändisarna får var sin professionell dansare som partner. Under ledning av dansgurun Tony Irving ska de under veckorna lära sig en rad olika danser för att sedan tävla mot de andra paren i direktsändning på fredagkvällen. Agneta Sjödin har en drömdeltagare, hennes gamla parhäst Gunde Svan.
Jag tycker att det vore hur kul som helst. Han är ju en sådan där som har med sig ombyte när han går ut och dansar eftersom han blir så svettig. Men det krävs att deltagarna har tid eftersom det krävs att man avsätter en hel del tid för att kunna ta sig vidare, säger hon.
Programledarparet har själva inga direkta förkunskaper när det gäller dans. Men även de ska få lära sig eftersom det är tänkt att de varje vecka tillsammans ska göra entré med en ny dans.
Jag gick på buggkurs med min syrra när jag var liten, det är så nära proffs jag har varit. Men jag har alltid tyckt att det är jäkligt kul att dansa. Och jag tror verkligen på det här programmet. Jag har samma känsla som innan Idol och det var därför jag tackade ja, säger David Hellenius.
Inget premiärdatum är spikat ännu, men programmet ska dra i gång tidigt i vår. Just nu är castingarbetet i full gång.
Så fort vi har klart med alla deltagarna så drar förproduktionen i gång. Det kommer att krävas mycket av deltagarna, så de måste börja träna direkt. Vi kommer att dokumentera alla förberedelser och det får tittarna sedan ta del av i programmet, säger Camilla Philipsson på TV4. (PM)

Agentha Sjödin och David Hellenius tränar inför TV4:s nya fredagsunderhållning Let's dance. Programmet går ut på att låta kändisar lära sig att dansa av proffs för att sedan tävla mot varandra i direktsändning.
Foto: Daniel Ohlsson

Mer läsning

Annons