Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slår Sissela Kyle upp tältet

/
  • Gänget som ska göra Tältprojektet till en ny succé är Martin Stenmarck, Sissela Kyle, Robert Gustafsson, Charlotte Perrelli och Johan Rheborg.

Mer humor, två schlagerrävar och Sissela Kyle. Det är nyheterna som ska göra Tältprojektet till en ny sommarsuccé. I morgon, den 4 juli, är det premiär i Göteborg.

Annons
Det är intensivt, koncentrerat och stressat, sammanfattar Sissela Kyle läget på mobiltelefon dagarna innan premiären.
Tillsammans med schlagerdrottningen Charlotte Perrelli och schlagerkungen Martin Stenmarck är hon Robert Gustafsson och Johan Rheborgs nya medresenär i sommar. Tillsammans ska de bjuda på en show som består av lika delar humor och rock. Robert Gustafsson har tidigare sammanfattat showen med: "Vi ska hålla oss i discoträsket, ta en sväng i öststatsglamouren och landa i pudelrocken."
Man kan förvänta sig mycket skratt och bra musik, det blir svängigt och ösigt, är Sissela Kyles svar på vad publiken kan förvänta sig av sommarens ambulerande krogshow.
Precis som förra året leder den självgode Percy Nilegård tillställningen. Teknikern Sture, som är en av Kyles figurer, är en annan välbekant filur som lär dyka upp under kvällen.
Sedan vet man inte riktigt vad det blir förrän vi har repeterat för vår testpublik, säger Sissela Kyle. Då känner vi av vad folk tycker är roligt.
I morgon öppnas tältet för publik på Frihamnspiren i Göteborg och sedan väntar totalt tjugo föreställningar i Kalmar, Varberg, Malmö och Stockholm. Malmö är den enda nya platsen som i sommar får besök av Tältprojektet. Det är en stad som den nyblivna Karamelodiktstipendiaten Sissela Kyle särskilt ser fram emot att få besöka.
Jag har många kompisar i Malmö. Och i Varberg har jag en kompis som har en så mysig restaurang, Fridas, vid kusten så det ser jag också fram emot. Det blir nog en jättemysig turné, min 14-åriga son ska åka med och hjälpa till bakom scen också.
Mellan förställningarna ska Kyle även hinna förbereda ett radioprogram. Den 26 juli leder Sissela Kyle Sommar för tredje gången. Hon är inte helt säker på vad hon ska prata om än.
Jag kanske pratar om hur det är att vara elak, eller om hur det är att vara snäll, eller något helt annat.
Efter den sista föreställningen får hon en veckas välförtjänt semester. Sedan börjar repetitionerna av Edward Albees Balansgång, som har premiär på Stadsteatern i oktober.
Förra sommaren blev Tältprojektet en succé och efter premiärrecensionerna sålde biljetterna slut på samtliga orter. Men till sommarens turné finns det än så länge biljetter kvar på samtliga orter.

Faktarutor:

Turnéplan Tältprojektet:

4/7-9/7 Göteborg, Frihamnspiren
13/7-16/7 Kalmar, Kalmarsundsparken
20/7-23/7 Varberg, Södra Fästningshörnan
27/7-30/7 Malmö, Mölleplasten
3/8-6/8 Stockholm, Storängsbotten (PM)

Mer läsning

Annons