Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tv-underhållning från Gröna Lund

Gröna Lund i Stockholm blir spelplatsen för SVT:s nya fredagsunderhållning under försommaren. I Sommarkrysset har schlagerveteranen Christer Björkman valt ut ett artistuppbåd som ska framträda tillsammans med ett storband.

Annons
Det ska vara underhållning som har sina rötter i den musikaliska tradition som Gröna Lund har, säger Christer Björkman. säger han. Det blir både aktuella och kända artister och lite mindre kända artister som framför eget material, men också en del tolkningar av sådant som någon artist har gjort på Gröna Lund.
Sommarkrysset börjar sändas den 3 juni och består av fem program. Ännu så länge är artistuppbådet hemligt - men att det blir mest svenska artister är nästan självklart. Med Christer Björkmans bakgrund som artistansvarig för Melodifestivalen är det lätt att förvänta sig ett uppbåd av schlagerartister på gästlistan.
Det blir en väldig blandning, säger han. Självklart blir det människor från festivalen, det är ju så otroligt många som har deltagit i den, men det är absolut inte bara schlagerartister. Det blir väldigt mycket annat också. (PM)

Schlagerveteranen Christer Björkman har valt ut artisterna som ska delta i Sommarkrysset, SVT:s kommande fredagsnöje.

Mer läsning

Annons