Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya namn till Gatufesten

Förutom Robyn är följande fem namn klara för årets gatufest: Melody Club, Hammerfall, Moneybrother, Hellacopters och Christian Walz. — Många av dem är heta nu, säger gatufestgeneralen Anders \"Tjacka\" Söderberg.

Annons
De flesta är bra, tycker \"Tjacka\" Söderberg. Moneybrother är het, och Robyn tror jag på.
Småländska syntpopparna Melody club har nyligen varit ute på turné, som förband till Kylie Minogue, och Moneybrothers nya skiva To die alone har hyllats nästan överallt, liksom hans pågående turné.
En av fjolårets artister på gatufesten var soulpopparen Christian Walz, som då uppträdde i ett soulpaket med bland annat Eric Gadd och Titiyo. Under sommaren och hösten var det fler och fler som upptäckte honom, och nu är han så stor att han drar lasset själv.
Två hårdare akter presenterades också på torsdagen. Hammerfall från Göteborg är aktuella med nya skivan Chapter V - Unbent Unbowed Unbroken, och är ett av huvudbanden på den stora hårdrocksfestivalen Sweden rock.
Rockbandet Hellacopters är också etablerade, och firade tioårsjubileum i fjol. Frontmannen Nicke Andersson är även med i soulrockbandet The solution, som förra året väckte stor uppmärksamhet med sin debutplatta.
Kvalitén satsar vi lika hårt på i år. Och det känns som att det är många bra svenska artister, jämfört med förra året, säger \"Tjacka\".
Det fattas fortfarande många artister, men dessa ska presenteras om några veckor, hoppas \"Tjacka\". Ambitionen är även att ha ett utländskt dragplåster.
Det håller vi på med just nu, vi har några stycken som vi tittar på.
Sedan tidigare är det klart att Magnus Uggla, Lena Philipsson, Darin, The Ark, Lars Winnerbäck och Ulf Lundell kommer till gatufesten, som pågår den 4-9 juli.

Mer läsning

Annons