Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya namn till Sundsvall Block Party

Sedan tidigare är fyra band och en artist klar för Block Party. Nu släpps det ytterligare namn: världsartisten Naomi Pilgrim, hypade Pale Honey och lokala Kimaro.

Annons

För tredje året i rag arrangeras Sundsvall Block Party av Pipeline, Sensus Studieförbund och First Hotel Strand. Det är under 26 och 27 Augusti som totalt 18 artister spelar under eventet. Nu har ytterligare namn presenterats: Naomi Pilgrim, Pale Honey och Kimaro.

Naomi Pilgrim.

Med ena foten på Barbados och ena i Stockholm slog Naomi Pilgrim världen med häpnad med låten "No Gun". Efter att ha körat bakom artister som Lykke Li och Agnes tar Naomi steget som soloartist och framför sin egen musik. Nu tre år senare är Naomi tillbaka med en råare och naknare EP: "Sink like a stone" där hon vänder ut och in på sig själv. I sin musik ställer hon de obekväma frågorna om kulturarv, förtryck och facism. Singeln som är skriven tillsammans med Henrik Jonzon är inspirerad av afroamerikanen Eric Garners död i New Yourk 2014.

Pale Honey

Pale Honey släppte i slutet av förra året singeln ”Over Your Head” från kritikerhyllade debutalbumet ”Pale Honey", som ledde till en P3 Guld-nominering. Pale Honey är en rockduo från Göteborg bestående av Tuva Lodmark och Nelly Daltrey. Nu ett år senare efter sin debut EP "fiction" har tjejerna tunerat utomlands på festivaler i bland annat Storbritiannien och Tyskland. Singeln "Youth" hade premiär på amerikanska Stereogum och uppmärksammades även med fina ord från brittiska Sunday Times där de valdes ut som ”Breaking Act”.

Kimaro.

Marcus Kimaro startade 2013. Förutom frontfiguren Marcus Kimaro består bandet av Johan Brännström på kompgitarr, Daniel Rodin på bas, Oskar Unger på trummor och Henric Wallmark på synthesizer. De spelar gitarrbaserad pop/rock med influenser av Paul Simon, Mark Knopfler och Bob Dylan.

Mer läsning

Annons