Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Sonic en liten besvikelse

Vinjett: Tidskrift
Sonic nr. 22, våren 2005

Annons
Musiktidningen Sonic känns just nu som mer än en besvikelse. Där förra numret stundvis briljerade framförallt så den stilistiskt utmärkta intervjun med Moneybrother skriven av Marcus Larsson har merparten av tidningen nu förvandlats till en trött ursäkt för att skicka ännu ett gäng tidningar till tryckpressen.
Att sätta Destiny´s Child på omslaget, hur goda intentionerna än må vara, gör mer skada än nytta eftersom ingen ny information kommer fram i intervjun. Istället blir det en slätstruken text om en trio som härskar på MTV-tronen och som vi redan fått nerkörd i halsen flertalet gånger. Tyvärr lider flera av intervjuerna av samma åkomma: ingen ny fakta etsar sig fast efter läsningen, som ibland till och med blir aningen långtråkig.
Detta faktum åt sidan; införskaffa Sonic, den är ju ändå en genomtrevlig svensk tidning.
För även om Johan Jacobssons text om ljudkonst är det enda som verkligen överraskar i nr. 22, så finns det små snuttar av läsvärda fragment både här och där. L-P Anderssons text om stora Gene Vincent-boxen är exempelvis fenomenal, Sara Martinssons recension av Robyns kommande platta likaså.
Men frågan om var de inspirerande texterna om nya, spännande artister tagit vägen återstår. De där som jag ännu inte hört, men vars skivor jag genast måste köpa. För det är ju ändå det som måste vara målet när man gör Sveriges enda riktiga musiktidning.

Mer läsning

Annons