Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya stjärnskottet Lasse Lindh från...

Nya stjärnskottet Lasse Lindh från Härnösand har många järn i elden. Nyss utexaminerad från Dramatiska Institutet och med singeln Svenska hjärtan på Sommartoppen är han högaktuell just nu.

Annons
I tio års tid har Lasse Lindh varit artist. Först med bandet Chevy tillsammans med Lasse Lindhs pappa på bas och bästa kompisen Karl-Johan, som senare startade First Floor Power. Sedan dess har han spelat solo, släppt en skiva, bildat ett nytt band, splittrat det, slutat med musiken, börjat igen och lyckats få en hit på Sommartoppen. Mitt i allt har han också studerat på Dramatiska Institutet och fått en examen i manusförfattande därifrån. Nu håller han på med manus till sin första långfilm och avslutar arbetet med nya skivan som kommer i september.
Film och musik hänger ihop mer än vad många tycker. Bra film är väldigt musikalisk och bra musik kan skapa samma känsla som bra film kan göra, säger Lasse Lindh som är uppvuxen i Härnösand. Gymnasiet läste han i Sundsvall.
Uppväxten och flytten från Härnösand till Malmö och sedan till Stockholm är ett av temat på den nya skivan. Relationer är ett annat. Ända tills han var 15 år älskade han att bo i Härnösand. Men han växte ur staden.
Hela poängen med att växa upp i en småstad är att man ska vilja ta sig därifrån. För mig var det en väldigt stor drivkraft, berättar Lasse Lindh.
I går spelade Lasse Lindh sin singel Svenska hjärtan under Sommartoppens sändning på Stora torget i Sundsvall. Men Lasse Lindh känner inte att han måste komma hem till gamla hemstaden och bevisa något.
Jag tycker att jag har bevisat så mycket redan. Om man tänker på hur mycket jag hunnit med att göra så är det nästan löjligt, säger Lasse Lindh. Jag har haft ett vanligt jobb i fyra månader i hela mitt liv, det är otroligt. Jag har blivit bortskämd.
Genom åren har Lasse Lindh sjungit låtar på både svenska och engelska. Just nu jobbar han på svenska, men rimmar för ovanlighetens skull inte i sina låtar.
Jag förstår inte artister som lyckas rimma i sina sånger, säger Lasse Lindh. Att lyckas berätta en historia i formen vers-refräng-vers-refräng är svårt nog, att sedan försöka rimma på det är ju att göra saken ännu svårare.
Han tillägger:
Men till det har vi ju alltid Orup.

Mer läsning

Annons