Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt koncept – framträder live med folkmusik och cirkus: "En kulturmanifestation"

Cirkus Elvira är ett återkommande sommarinslag i Sundsvall. I år tar bandet Bjäran och cirkusen fram ett nytt koncept tillsammans, som de kallar för folkmucirkus.

Annons

Nycirkus och livemusik blir folkmucircus när circus Elvira och bandet Bjäran framträder tillsammans.

I åtta år har cirkus Elvira uppträtt på Norra berget. I år provar de att visualisera bandet Bjärans folkmusik medan de spelar live.

– De har tagit fram en korreografi utifrån vår musik och så spelar vi live till deras cirkusföreställning, säger Christian Cuadra som spelar saxofon i bandet.

Ann Jerbo som är en av de ansvariga för cirkusen är jätteglad över sammarbetet.

– Det är så otroligt inspirerande musik som de gör, och så har vi fått välja fritt bland deras låtar. Det är fantastiskt och deras musik och våra framträdanden gifter sig så bra, säger hon.

Bandet Bjäran med Magdalena Eriksson på fiol, Christian Cuadra på saxofon, Peter Bonde på cittern och mandola och Mattias Mårtensson på slagverk.

Bjäran skapar musik utan texter, fritt för tolkning, och Christian Cuadra berättar att bandet vill att människor förutsättningslöst ska kunna ta del av deras musik.

– Vi vill att vår musik ska tala för sig själv, men den har inget tal. Då tillför den här visualiseringen verkligen något ytterligare till musiken, säger han.

Nycirkus och folkmusik gifter sig bra, menar Ann Jerbo.

I den här showen kommer alla som uppträder såväl med cirkusen som med musiken ifrån Västernorrland, något som Ann Jerbo tycker är stort.

– Det här är en kulturmanifestation men krafter som finns på hemmaplan, och vi bara växer och växer för varje år. Det är häftigt, säger hon.

Med den här föreställningen som hålls kvällstid hoppas de nå ut till en bredare publik, och lovar att det finns någonting för alla att hämta.

– Det är det som är det fina. Det är live, här och nu med närvaro och vi gör det med sådan passion att det påverkar den som ser. Inspirationen och energin som finns här är värd att komma och titta för.

Mer läsning