Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O´Learys tillbaka i matchen

Efter branden var O´Learys Per Sikström nära att ge upp. Men han repade mod, och nästa vecka öppnar sportrestaurangen i de nya lokalerna på Storgatan 5.

Annons
Fortfarande ser restaurangen ut som ett byggupplag, men nästa torsdag ska allt vara klart för de första gästerna.
Vi har kommit rätt långt och ligger i fas med byggnationerna. Det är färdigmålat, grejer är beställda och baren är på gång att bli klar, säger Per Sikström.
Det enda orosmolnet är att serveringstillståndet ännu inte är godkänt av alkoholnämnden. De har möte 1 juni, dagen innan smygpremiären, men om allt går som förväntat, så blir det invigning för speciellt inbjudna på torsdagen. Bland de bjudna finns byggpersonalen, bankerna, Giffarna, Timrå och Sundsvall Hockey.
På fredagen blir det allmänhetens tur, och då blir det levande underhållning, och en DJ i bottenvåningen, som går under arbetsnamnet O\'Learys Downstairs.
Där har vi gjort om till nattklubbsstuk, men det riktar sig till en O\'Learyspublik.

Större och luftigare
Fördelen med den nya lokalen är att det är större och luftigare, och att det får plats många fler tv-apparater.
Det blir dubbelt så bra, förut hade vi 11 tv, och två projektorer, nu blir det 40 olika tv-apparater, bland annat 12 stycken 42-tums plasmatv, och tre projektorer, berättar Per Sikberg.
Våra konkurrenter är ju inte Harrys, Oscar och vad de nu heter, utan tv-soffan. Vi måste vara bättre än vardagsrummet, med både stämning och teknik.
Nackdelen är läget, framför allt på sommaren. Det är mindre än hälften så många uteplatser, plus att det inte är sol på dagarna. Först på kvällen kommer solen fram.
Men vi har fler matplatser i restaurangen, så jag hoppas att det kompenserar uteserveringen, säger Per Sikberg.
Han är förstås glad över att det gick så fort att komma igång efter den ödesdigra branden.
Då kände jag att det bara fanns två alternativ. Antingen skita i det och lägga ner, eller komma igång snabbt. Gästerna lär sig snabbt att hitta nya ställen, och personalen skulle börjat jobba på andra ställen, och då hade jag tappat all kompetens. Och att starta om från scratch hade jag aldrig orkat.

Mer läsning

Annons