Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oddworld Stranger´s Wrath

Xbox, Playstation 2

Annons

Vore design, atmosfär och röster allt skulle detta vara årets bästa spel. För när det kommer till dessa faktorer har Stranger´s Wrath så många rätt att man nästan tappar hakan.
Huvudpersonen Stranger är en mystisk huvudjägare med raspig röst och vass pilbåge. Riddick i westernkostym skulle man kunna säga. Det är nämligen i sandiga westernmiljöer du agerar. Ovanligt och intressant.
Lite mer vanligt är själva spelsystemet - en hybrid mellan fps, plattform och äventyr där actionmomenten är mest dominerande. Det går att se hela spelet ur förstapersonsvy, vilket är riktigt bra genomfört. En rolig detalj är att all ammunition till den pilbåge du använder är djur. Varje djur har olika effekter: en skunk får effekt på flera fiender, och spindeln väver snabbt ihop din motståndare.
Det har varit mycket hyllande hittills, men tyvärr är inte Stranger´s Wrath enbart en solskenshistoria. Själva spelkonceptet och upplägget är dessvärre ytterst linjärt, lätt enformigt och inte speciellt unikt. Varje bana är för lik den föregående och får dig efter ett tag att börja sucka.
Men Oddworld vinner mycket på sin fantastiska inramning. För när det kommer en träffsäker kommentar på bred sydstatsdialekt från en bybo är det omöjligt att hålla mungiporna i styr.

Mer läsning

Annons