Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oh My släpper ny singel: "Sverige är för litet för oss"

Sundsvallsbandet Oh my spelar ikväll på populära festivalen Peace and love. Men det är scenerna utanför landet som verkligen lockar.

Annons

Sundsvallsbandet Oh my vill satsa på musiken utanför Sverige.

Sedan 2008 har vännerna Johan Åkerström på sång, Gunnar Carlén och Emil Källman på gitarr, basisten Adrian Karlman och trummisen Adam Lodin spelat tillsammans. I bagaget har bandet ett album och en EP. Barndomsvännerna från Sundsvall är just nu aktuella med singeln "Kids" som kom 30 juni.

– Vi som vänner går way back så detta känns väldigt kul. Det är en kul låt och är rolig att spela live. Den är lekfull som låt, lite konstig och var inte den mest självklara låten från vår kommande ep, men den är glad och peppande, säger sångaren Johan Åkerström.

Vännerna hade sedan tidigare innan de tillsammans blivit band spelat i andra konstellationer. Men det var när en tidigare medlem drog ihop gänget som Oh my blev till.

– Tanken var egentligen med bandet att det skulle satsa på punk och hårdare rock i början. Men sen tog de in mig som sångare och jag hade gjort lite mer popigare låtar tidigare. Så vi ville satsa på något nytt så det blev lite mer gitarrpop av det hela, säger Johan.

Ikväll ska bandet spela på den populära festivalen Peace and love i Borlänge. Men några nerver verkar inte finnas.

– Vi har inte spelat där tidigare så det ska bli kul för oss. Tidigare har vi spelat exempelvis på Hultfredsfestivalen men detta ska bli roligt. Vi har spelat nästan överallt i Sverige känns det som, så vi är inte nervösa vid detta laget utan det är snarare en kick att få gå upp på scen.

Men att bara göra spelningar hemma i Sverige är inte ambitionen.

– Det ligger fokus på utlandet. Vi har sedan tidigare spelat i Japan så vi vill dit igen och spela i Europa, kanske Storbritannien. Det finns en större scen för det vi gör där, för tio år sen fanns den här hemma. Sverige är för litet och trendkänsligt. Folk vill allmänt ha ett visst sound just nu, så det känns spännande att söka sig till större länder där det finns en mer blomstrande scen. Vi får ständigt bra respons så vi vet att intresset finns där, säger Johan.

I höst finns inte många spelningar inbokade, utan största fokus ligger vid att släppa ny EP.

– Det finns mycket nytt material som vi har som måste gallras, så det kommer bli fokus på att gå in i studion och replokalen för att få fram det till nya EP:n. Tanken är att vi ska ge oss ut mer på klubb spelningar i höst då det är oftast det vi är bäst på. Innan sommaren är slut kommer vi att släppa det nya materialet i en EP, säger Johan.

Mer läsning

Annons