Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olof Wretling tar humorn till Sundsvall: "Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina diagnoser skulle bli så populära"

Han är en av Sveriges populäraste komiker och berättare. Efter succén i Vinter i P1 med sitt prat om "Diagnoserna i mitt liv" sattes det upp på Rival i Stockholm för två år sedan. I höst kommer Olof Wretling till Sundsvall och Tonhallen.

Annons

Allt började när Olof fyllde 40 och bestämde sig för att begära ut sin patientjournal. Han såg framför sig att det skulle några A4 men istället bäörjade stora bruna vadderade kuvert dumpa ned i brevlådan. Från Majornas Vårdcentral i Göteborg ringde de och undrade om han verkligen ville ha alla journaler utskrivna, står det i ett pressmeddelande.

Efter sex utsålda föreställningar i Stockholm följde Olof Wretling upp med en rikstäckande turné under hösten 2017 som hyllades i bland annat Dagens Nyheter och Gefle Dagblad där föreställningen beskrevs som "I en tid som kan kännas lika slätstruken som skjortan på en programledare i TV4:s morgonsoffa, är det befriande att en så genuint märklig person som Olof Wretling har hittat en sådan stor och entusiastisk publik. Bli aldrig normal!"

Läs också: Kikki Danielsson på Tonhallen – se bilderna från vimlet och spelningen

Nu är det alltså klart att "Diagnoserna i mitt liv" får nypremiär i Växjö den 16 september.

- Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina diagnoser skulle bli så populära och att min västerbottniska berättarstandup skulle gå hem hos folk runt om i landet. Det kanske är befriande att få höra min berättelse och ta med sig delar av den in i sin egen vardag? Hur som så är det fantastiskt roligt att jag ska ut på turné igen, nu är det bara en sak som fattas; att jag får vara med i 'Fråga doktorn', en dröm som jag haft under en längre tid, hälsar Olof Wretling i ett pressmeddelande.

Med på scenen är Jakob Algesten (Algesten, Isolation Years), som har specialskrivit musiken till föreställningen. För scenisk rådgivning står Birgitta Egerbladh och scenografin görs av Frederic Eklöf.Turnéplan "Diagnoserna i mitt liv"

16 september – Växjö, Växjö konserthus

21 september – Skellefteå, Nordanåteatern

23 september – Uppsala, UKK

28 september – Vara, Vara konserthus

29 september – Göteborg, Stora Teatern

30 september – Lund, Lunds stadsteater

4 oktober – Luleå, Kulturens hus

5 oktober – Umeå, Aula Nordica

6 oktober – Sundsvall, Tonhallen

11 oktober – Falun, Kulturhuset tio14

12 oktober – Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

13 oktober – Karlstad,Scalateatern

21 oktober – Stockholm, Cirkus  

Mer läsning

Annons