Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osten utsedd till årets feminist

Annons
Regissören Suzanne Osten har utsetts till Årets Feminist 2005. Utmärkelsen delas ut av Feministakademin på Åland. Förutom att vara konstnärlig ledare för Unga Klara är Osten också professor i regi vid Dramatiska Institutet. I den egenskapen utsattes hon nyligen för häftig kritik sedan några av hennes studenter visat pornografi för skolbarn i ett projekt som handlade om barns upplevelser av lust, kropp och sexualitet.

I samma veva avslöjades att Suzanne Osten får ut dubbla löner för de båda heltidstjänster som hon alltså fullgör samtidigt.

Skandalerna har kanske inte fått samma genomslag i medierna i det finländska öriket som på det svenska fastlandet. I sin motivering till feministpriset framhåller den åländska Feministakademin bland annat att hon "under sin långa gärning inom teatern hängivet och insiktsfullt synliggjort barns och kvinnors och utsatta människors perspektiv". Vidare anser akademin att Osten "skakat om invanda föreställningar om normalitet, könsroller och samhällets maktordning". (PM)

Mer läsning

Annons