Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertygande maffiakänsla i Gudfadern

Gudfadern
Xbox

Annons
Betyg: 3

När licensernas licens, Gudfadern, hamnade i Electronic Arts händer var det många spelare som blev djupt skeptiska. EA har inte för vana att förvalta filmlicenser på samma noggranna sätt som till exempel Ubi Soft, men å andra sidan finns det åtminstone resurser att ta av. Under tre års tid har 200 anställda jobbat heltid med Gudfadern-spelet och en del av den tiden har gissningsvis gått till att återskapa maffiakänslan från filmerna.
Just den delen är i mitt tycke den absolut bästa delen i spelet, redan i introt börjar jag känna mig som en maffiamedlem från 40-talet och EA har lyckats ovanligt väl med mellansekvernserna som lyckas bygga på stämningen bra.
Själva spelet är i korta drag en GTA-klon i maffiatappning. Förutom att utföra uppdrag till diverse höjdare så kan du när som helst sno en bil eller misshandla valfri medmänniska. Det är bitvis ganska rått och den höga åldersrekommendationen på 18 år är faktiskt lämplig.
Gudfadern är någonting så ovanligt som ett lyckat filmlicensspel. Det når inte riktigt upp till Riddick och Golden Eyes höjder, men en bra film brukar oftast kunna höja medelmåttiga spel. Därför går det lättare att överse med småmissar i kontrollen och bristen på innovation.

Mer läsning

Annons