Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palmlöf ut ur rutan efter rattfylla

Annons
Sedan tv-journalisten Olle Palmlöf dömts för rattfylla kommer han inte längre att figurera i rutan. Det betyder att han försvinner som programledare för samhällsprogrammet "Faktum".


- Efter att ha kört berusad kom Olle själv till oss och förklarade att han kommit till insikt att det brott han har begått inte är förenligt med att vara programledare i tv. Ledningen för SVT delar helt hans uppfattning, säger SVT:s informationschef Helga Baagøe.

Palmlöf hoppar också av det tillfälliga programledarskapet för "Gomorron Sverige" som han enligt planerna skulle ha hållit i under en vecka i sommar. Däremot kvarstår han i redaktionen som gör programmet "Faktum".

- Det är ett program där Olle som programledare ställer olika personer till svars för fel de har begått. Det är helt klart olämpligt att han har den rollen efter att själv ha gjort något straffbart. Däremot hindrar det inte att han fortsätter att arbeta i redaktionen, säger Helga Baagøe.

Enligt Aftonbladet ska Olle Palmlöf ha erkänt brottet och fått sitt körkort indraget. Han har dessutom dömts till 150 dagsböter och ska betala in 500 kronor till brottsofferfonden.

Om och när Olle Palmlöf kan komma tillbaka i tv-rutan är en "hypotetisk fråga", enligt Helga Baagøe.

- Han har en projektanställning som sträcker sig fram till årsskiftet. Under den tiden ska han inte synas i rutan men däremot arbeta i redaktion. Vad som händer sedan är för tidigt att säga.

Vem som ska ersätta Palmlöf är inte klart.

- Det är en fråga vi arbetar med just nu, säger Helga Baagøe. (PM)

Mer läsning

Annons