Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Parlamentet"-komiker vinnare på Standupgalan

Annons
Ann Westin och Magnus Betnér är årets roligaste ståuppkomiker. De tog hem de två mest prestigefulla priserna när Svenska Standupgalan hölls på Södra teatern i Stockholm på tisdagskvällen.


Efter att ha fått sitt breda genombrott i humorprogrammet \"Teveteve\" i Sveriges Television satte Ann Westin pricken över i-et genom att bli utnämnd till årets kvinnliga standupkomiker. I motiveringen hyllades hon för \"timing och obetalbart kroppsspråk i hundraprocentig symbios\".

Det manliga priset gick till Magnus Betnér för \"beska sanningar med gudomlig precision och bett\". Han har varit en av deltagarna i TV4:s \"Parlamentet\" till och från sedan 2003. Han har också kunnat ses i \"Stockholm Live\" och hörts i \"Lantz\" i P3.

Poliskommissarien Hasse Brontén har med framgång varvat polisarbetet med att på sin fritid driva med sin yrkesgrupp. Det gav honom priset som årets nykomling.

Juryns pris gick till Viktoria Komedi Klubb, som arbetar för att fler tjejer ska våga pröva att bli standupkomiker. I den hårda konkurrensen i Stockholm har man på kort tid lyckats etablera en standupklubb.

Det sista priset, Årets Skrattstock, togs hem av Klas Åkerblom för hans webbsajt www.ingenting.se. Juryn som bland annat bestod av Özz Nujen och Anna-Lena Brundin tyckte att hans hemsida är den roligaste av alla standupkomikers.

Södra teatern var för kvällen fullsatt och mellan prisutdelningarna uppträdde bland annat Henrik Schffert, stjärnskottet Sara Andersson, Shazia Mirza från England och Jari Routsalainen från Finland. (PM)

Mer läsning

Annons