Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo Jönis tar över Torpshammars herrgård

/

Nu är det klart. Torpshammars herrgård har sålts.
Ny ägare blir nöjesprofilen Peo Jönis, som utlovar flera olika evenemang på herrgården i framtiden.
- Vi kommer med ett "Dreamteam", säger Peo Jönis.

Annons
Torpshammars herrgård som byggdes redan 1908 har under de senaste tio åren drivits som sedvanlig pensionat- och konferensverksamhet av Sören Nordin.
Den nye ägaren blir Peo Jönis - musikant, evenemangsproducent och artistförmedlare i Stockholm.
Formellt tar han över herrgården 11 september och han utlovar en rad nya evenemang och underhållningsaktiviteter.
- Vi kommer att ruska om verksamheten på sikt och det blir händelserikt på herrgården med olika evenemang. Sören har drivit verksamheten med den äran i tio år och det finns många bra traditioner som vi tänker behålla, poängterar Peo.
Peo tar med sig tre kollegor som alla besitter varsin specialkompetens. Kökschefen och livskamraten Jennie Särlefalk har varit kökschef på Wallmans Schlagerbar, Jan-Olov "Joffe" Enbom, Peos kollega från Artistförrådet samt Monica Lööf, med 30 års erfarenhet från turism, konferens och affärsresevärlden.
- Vi är som ett dreamteam, med ett brett spektra av kunskap. Det är många parametrar som stämmer in och vi hade alla lust att göra någonting annorlunda.
Peo ser stora möjligheter med Torpshammars herrgård och tycker att det ligger bra till, mitt i Sverige och med bra kommunikationer till Sundsvall och övriga världen.
- Det är lagom stort med 37 rum och 65 bäddar samt goda konferensutrymmen. Så småningom kommer vi att arrangera underhållningskvällar på herrgården.
Peo Jönis jobbar just nu som artistförmedlare och driver Artistförrådet AB. Han samarbetar med artister som bland andra Robert Wells, Svenne & Lotta och Lill-Babs.
Själv är han kanske mest känd som sångare i 15-årsjubilerande Satin Dolls ett storband som enbart består av tjejer, förutom Peo så klart. De var husband i Svt:s lördagsunderhållning "Det kommer mera" i mitten av 90-talet, med Arne Hegerfors och Martin Timell som programledare.
Peo turnerade också med den nu avlidne Charlie Norman under 20 års tid.
- Jag har väldigt mycket kontakter i nöjesbranschen bland artister och standupkomiker. Förhoppningsvis vill de komma och bo och uppträda på herrgården när de är på genomresa.
Peo flyttade till Stockholm från Falun 1977, då han började i Family Four. Sedan dess har Peo spelat med de flesta stora artisterna i den svenska nöjesvärlden.
Kontrasten blir total mellan pulsen i huvudstaden - och lugnet i Torpshammar.
Men Peo ser fram emot flytten till Norrland.
-Vi kommer nog att ha fullt upp med jobb på herrgården men jag ser fram mot att köra snöskoter och kanske meta i Ljungan när jag är ledig, säger Peo Jönis.
Annons