Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Gessle i fin popform

/

Son of a plumber Son of a plumber Capitol/EMI

Annons
Gessle tycks föredra att spela i band. Trots den stora framgången med Mazarin, som borde ha borgat för en uppföljare, så blir det ingen ny svenskspråkig soloplatta. Istället en engelsk dito, under täckmanteln Son of a plumber (Gessles pappa är rörmokare). Med i bandet finns hans ständige parhäst Clarence Öfwerman, liksom Christoffer Lundqvist, som även spelade på Mazarin.
Men det kanske inte är en så dum idé, för denna dubbel-cd torde tillfredsställa dem som gillar Gyllene tider och Roxette, såväl som solo-Gessle. Popådran bultar hårt och varmt här finns tydliga influenser från Beatles, Kinks, och 70-talsikonerna Mamas and the papas, liksom att Hey Mr DJ (Won\'t you play another love song) är en väl tydlig pastisch på Harry Nilsons klassiker Everybody\'s talking.
Men det är oftast så snyggt och välgjort att jag har överseende med låtstölderna. Och valet att släppa in Johanna Josefsson på smakfull sång då och då är klokt, då det utgör en viktig kontrast till Gessles hesa smurfröst.
Son of a plumber är inte på nåt som helst sätt nyskapande, och får noll (0) poäng på cred-mätaren. Men popmiljonären från Halmstad kan det där med att skriva melodier, det måste man erkänna.

Mer läsning

Annons