Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Settman tar över "Så ska det låta"

Annons
Det finns ett liv för "Så ska det låta" efter Peter Harryson. I vår sänds den elfte säsongen av succéprogrammet, det här gången med komikern och tv-proffset Peter Settman vid rodret.


I våras var han gäst i "Så ska det låta" - i höst spelar den 36-årige mångsysslaren in de första avsnitten som programledare.

Hur reagerade du när du fick frågan?

- Med bestörtning - "är det det här licenspengarna ska gå till?" Nej, det kändes ganska roligt på en gång. Det ska bli jättekul, säger han.

- Alla har varit så jävla rädda för att byta programledare. Men jag tror att programmet har en bas och en grundtrygghet som innebär att man kan dra det i olika riktningar utan att förlora charmen.

Vilka slags förändringar programledarbytet kommer att medföra vet han inte än, jobbet är fortfarande rykande färskt. Just nu letar SVT med ljus och lykta efter pianisterna som ska ersätta Anders Berglund och Robert Wells vid flyglarna.

- Det viktiga är att de hittar pianister som tar hand om sina medtävlande men också själva tar plats, som kan få igång en trekant av gemyt, säger Peter Settman.

Peter Harrysons ömsinta hälsningar till sin mamma har blivit en självklar del av "Så ska det låta". Nu är det upp till Peter Settman att hitta en egen gimmick.

- Eller så fortsätter jag att hälsa till Peters mamma och så tycker hon att det är konstigt.

Peter Settman blev känd för tv-tittarna redan i början av 90-talet genom programmet "Sommarlov" och "Laijv" som han gjorde tillsammans med Gila Bergqvist och Fredde Granberg. Granberg och Settman skapade figurerna Ronny och Ragge som blev ett folkparksfenomen och fick en hit med "Söta rara Anna". Granberg är numera Markoolios sidekick medan Peter Settman arbetar som tv-producent, har spelat i komediserien "En ängels tålamod" och varit programledare för Melodifestivalen.

I sommar är han aktuell med SVT:s stora satsning "Sommarkrysset" och som programledare för "Så ska det låta" har Peter Settman en hyfsad chans att ta sig in i den exlusiva klubb som stavas "folkkär".

- Det kanske är dags nu äntligen, att folk verkligen får upp ögonen för den fina människa jag är. (PM)

Mer läsning

Annons